Nicolae Oprea
2814 vizualizări 8 iun 2018

„Trimite cauza având ca obiect rechizitoriul nr. 905/P/2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei, prin care au fost trimişi în judecată inculpaţii Oprea Gabriel (...), Mazilu Petre (...) şi SC GENERAL MPM IMPEX SRL (...), pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, (...) spre competentă soluţionare Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, instanţă căreia i se va trimite dosarul. Definitivă”, se arată în decizia instanţei.

Fostul ministru de Interne,Gabriel Oprea a venit vineri, la Curtea Supremă şi a remarcat că este singurul om din ţară trimis în judecată pentru ucidere din culpă stând pe bancheta din spate.

„Cred că sunt primul sau singurul om din România care este trimis în judecată pentru ucidere din culpă, stând pe bancheta din spate a maşinii. Cât am fost ministrul Apărării, am circulat cu maşina mea şi pe banii mei. La Ministerul de Interne mi s-a spus că sunt alte reguli, iar eu sunt un om disciplinat (...) Vreau să spun foate clar că, în acea zi de 20 octombrie 2015, acest dispozitiv de păzire ( în care se afla poliţistul Bogdan Gigină) exista în baza unui ordin şi semnat şi aprobat de chestorul Voicu, care era şeful Brigăzii Rutiere,” a declarat Gabriel Oprea.

Vineri a avut loc, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, primul termen în cameră preliminară în dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină.

„Niciodată nu am cerut motocicletă sau dispozitiv, nici în perioada în care am fost premier intermiar. În ziua de 20 octombrie am avut trei activităţi importante, am avut şedinţă de Guvern, am fost la Palatul Cotroceni, unde m-am văzut cu domnul Iohannis. Ştiam că am o întâlnire la SRI Băneasa, iar în jur de 18.30 am ajuns la SRI în Băneasa,” povesteşte Oprea. "În momentul accidentului şi maşina de Poliţie şi cea în care mă aflam avea viteza de 58 de km. Nu am văzut accidentul, am fost prefect, ministrul Administraţiei, am fost la toate accidentele, catastrofele, nu aş fi sărit în groapă dacă aş fi văzut accidentul? Mi-a spus ceva aghiotantul, cred că s-a întâmplat ceva. Am ajuns acasă, stau în Cotroceni, mi-a spus: cred că a avut un accident motociclistul. Am dat telefon, am vorbit cu domnul Arafat sau cu domnul Tobă, se poate verifica, am spus vin acolo. Mi s-a spus că motocilistul a fost luat şi sunt proceduri medicale la spital, nu vă recomandăm să veniţi, se face cercetarea de către Parchet." Gabriel Oprea a fost trimis în judecată, în luna mai 2018, în dosarul în care este cercetat pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină. Alături de el a fost trimis şi administratorul firmei care executa lucrările, precum şi societatea.

"Acest dispozitiv, asigurat de către Brigada de Poliţie Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigină Bogdan-Cosmin) şi un echipaj format dintr-un ofiţer şi un agent de Poliţie, aflaţi într-un autoturism de Poliţie rutieră. Acest dispozitiv preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul Oprea Gabriel. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa situată în cartierul Cotroceni", susţin procurorii.

 

Citește și: