Andreea OFIŢERU
2359 vizualizări 23 sep 2012

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat că, în cazul în care nu se finalizează tranzacţia cu Dan Diaconescu, există o companie rusească  interesată de preluarea combinatului de la Oltchim. Este vorba despre firma rusească TISE (Technologies, Investments, Services, Energy), care, potrivit ministrului Economiei, s-a arătat interesată de preluarea acţiunilor combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea şi a trimis, în primăvara acestui an, o scrisoare de intenţie în acest sens.

„A urmat apoi perioada de vară şi am primit din nou o scrisoare prin care au zis că situaţia se amână, dar îşi arată în continuare disponibilitatea”, a declarat ministrul Economiei, citat de Mediafax.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care Dan Diaconescu, cel care a câştigat licitaţia pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni al combinatului din Vâlcea, se retrage, Daniel Chiţoiu a declarat că firma din Rusia ar fi interesată în continuare de preluarea Oltchim.

Potrivit site-ului oficial, www.tisegroup.com,  TISE a fost înfiinţată şi înregistrată în 2003, la Moscova, de mai multe companii de stat din Federaţia Rusă. Este vorba de companiile JSC “ZARUBEZHNEFT”, JSC “VO “TECHNOPROMEXPORT” şi JSC “ZARUBEZHNEFTEGAZ”, care este una dintre filialele JSC “GAZPROM”.

Principalele domenii de activitate ale TISE sunt energia, infrastructura, petrolul şi gazele, mineralele solide, procesarea metalelor, investiţiile comerţul, consultanţa, utilităţile casnice şi publice.

Compania rusească are activităţi în 15 ţări din Europa şi din lume: Franţa, Italia, Marea Britanie, Elveţia, Spania, Brazilia, Argentina, Cuba, Venezuela, Ecuador, Canada, Corea de Sud, Mongolia, Egipt şi Libia.


 

Citește și: