Cosmin Vaideanu
1292 vizualizări 6 aug 2015

Echipe de control ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au făcut, joi, un control în staţiunea Neptun, prima unitate verificată fiind hotelul Romanţa, unde inspectorii ANPC au găsit nereguli în bucătărie şi probleme în camere.

"Se vede că trebuie îmbunătăţit. Doar 10 la sută din totalul camerelor sunt în condiţii de două stele, în restul am găsit saltele murdare. În bucătărie am descoperit 173 de produse fără elemente de identificare. În băi ţi-e şi frică să faci duş, fără covoraş antiderapant", a declarat şeful ANPC, Marius Dunca.

El a spus că pentru neregulile constatate au fost date amenzi de 20.000 de lei, iar bucătăria a fost închisă până la remedierea deficienţelor.

"Am aplicat o amendă de 10.000 de lei pentru bucătărie şi 10.000 de lei pentru unitatea de cazare. Am suspendat activitatea bucătăriei până la remedierea deficienţelor, sper ca în câteva ore să se rezolve problemele", a afirmat şeful ANPC.

Următorul hotel verificat a fost Terra, unde au fost găsite nereguli în bucătărie, motiv pentru care a fost dată o amendă de 30.000 de lei.

"Am dat o amendă pe bucătărie - 30.000 de lei. Am găsit elemente depozitate fără elemente de identificare, nu ştiam termenul de valabilitate. Sper ca aceste amenzi să-i determine pe operatorii economici să respecte legislaţia în vigoare", a precizat Marius Dunca.

În timpul controlului ANPC, un turist de la hotelul Mioriţa le-a spus jurnaliştilor că şi-a găsit maşina avariată după ce o bucată de tencuială a căzut de pe unitatea hotelieră pe autoturism.

Bărbatul a povestit că a parcat chiar lângă hotel deoarece parcarea era ocupată, iar când s-a întors de la plajă a văzut că o bucată de tencuială a căzut pe maşina sa, spărgându-i parbrizul, îndoindu-i uşor capota şi crăpându-i un geam lateral.

Turistul a spus că a chemat Poliţia pentru a face constatarea pagubelor, iar reprezentanţii unităţii hoteliere i-au promis bărbatului că îl vor despăgubi pentru avariile suferite de autoturism.

Citește și: