Departamentul Politic
6422 vizualizări 22 aug 2018

"Cam imediat, la câteva zile după câştigarea alegerilor am început să primesc ameninţări prin tot elul de mijloace şi erau pline de violenţă. Aceste ameninţări scrise, destul de voalate la început, de la ameninţări fizice, apoi la ameninţări cu moartea. Cred că erau conturi, adrese false. Cam pe tot ce aveam . După care au început să devină descriptive. Cum o să fiu eu ucis, ce va păţi familia mea, apropiaţii mei. Ideea era că eu trebuia să dispar pur şi simplu. Nu am dat importanţă prea mare, am zi că e furia pierderii alegerilor, numai că în luna martie această presiune a început să crească şi s-o simt din ce în ce mai agresiv. Observam că sunt privit cu o anumită insistenţă, că sunt filat, urmărit. Aproape de fiecare data eram urmărit de o maşină. Cu timpul am început să observ indivizi care mă priveau cu insistenţă care făceau tot posibilul să se asigure că eu îi văd. Tot timpul erau alţi indivizi, făceau gesturi, treceau degetul pe lângă gât, din luna aprilie. I-am atras atenţia prietenei mele, Irina, a observat că era şi ea urmărită. Era clar că se făcea o presiune asupra mea", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD spune că lucrurile s-au agravat în prima parte a lunii aprilie, atunci când a fost blocat în trafic.

"Eram într-un restaurant, s-au oprit la câţiva metri de mine, unul dintre ei a făcut semn cu mână, unul a răspuns la telefon, apoi a închis telefonul, au plecat de acolo apoi. La câteva seri, era 11.00, 12.00 noaptea eram pe o străduţă pe 13 septemnrie, au venit două maşini şi au încercat să mă blocheze şi am reuşit să îi pierd", a mai spus Dragnea.

Dragnea recunoaşte că nu a sesizat instituţiile statului. "M-am gândit dacă să vorbesc cu instituţii ale statului atunci, mă gândesc şi acum, că puteam să mă adresez unora care nu erau străini de asta. Am vorbit pentru că mie nu mi-e teamă nici de moarte, nici de altceva, dar acum sunt ameninţări împotriva copilului meu. Ca să nu existe nicio confuzie, chiar dacă am o părere foarte proastă despre acest om (n.r, Soros), nu cred că are o implicare în această chestiune. (...) Un prieten străin mi-a spus că acei patru indivizi au avut această misiune, iar cele două maşini nu aveau numere de înmatriculare. Nu vreau să îl implic mai mult, atâta timp cât nu am făcut nicio sesizare. Important este că de atunci nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Am inclusiv în perioada asta o maşină care merge după mine. După irina merge o maşină, a fost la ţară, chiar a mers în satul respectiv. Eu nu am făcut aceste afirmaţii ca să cer opiniei publice să mă creadă. Eu am fost întrebat şi am dat răspuns. Eu nu merg în instanţă, nu fac o sesizare cuiva. Acesta a fost unul dintre principalele motive pentru că mi-ar fi pus aceleaşi întrebări", a mai spus Dragnea

 

 

 

 

Citește și: