Gabriel Pecheanu
1872 vizualizări 5 apr 2019

„Pentru ce era acest teatru? Domnul Toader să înţeleagă că nu mai poate continua aşa. Să înceteze cu atitudinea. Intenţia era să intre în dezbatere din ianuarie şi să discutăm 3 luni şi a tot anunţat că va da ordonanţe. Şi nu le-a dat şi cred că nu are intenţia să le dea. Să termine cu asta. Parlamentul începuse finalizarea după decizia CCR, a fost greşeala PSD că a crezut că vor da unii aceste coduri prin ordonanţe”, a declarat Liviu Dragnea, la Călăraşi.

Liderul PSD spune că decizia este la premier. „Să meargă la Bruxelles cu 7-8 articole, într-o mare umilinţă. În ceea ce priveşte codurile, parlamaentul să îşi urmeze cursusl. Aceste legi trebuie să fe finalizate. Guvernul trebuie să se ocupe de programul de guvernare.Nu putem să lăsăm să se discute despre teme parazit luni de zile”.

Întrebat dacă vrea ca Toader să plece, Dragnea a răspuns: „Nu mă interesează (...) Nimeni nu poate să stea prizonierul acestor teme parazite (...) . Aici doamna premier trebuie să ia o decizie. Vrea să îl menţină, vrea să nu îl menţină, e apanajul ei”.

Acesta a mai spus că sunt zeci de acte normative întârzitate de ministrul Justiţiei.

Despre consultările de la Cotroceni pe tema Justiţiei: Eu sigur nu merg. Nu-mi place personajul

Preşedintele PSD a declarat că nu va merge la consultările de la Cotroceni pe tema Justiţiei pentru că nu-i place ”personajul”, însă va partidul va trimmite o delegaţie.

„Eu sigur nu merg. Eu sigur nu merg, dar de la partid de la noi o să trimitem nişte oameni. (...) Nu-mi place personajul”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat dacă va merge la consultările pe care preşedintele Klaus Iohannis le-a convocat.

El a mai spus că va vorbi cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pentru a stabili dacă cele două formaţiuni vor trimite delegaţii separate sau va fi o delegaţie comună.

El a mai spus că susţine „fără niciun fel de probleme” temele enunţate de şeful statului pentru referendum.

„Dacă noi le susţinem, ceilalţi le susţin... foarte bine. O să aibă o problemă, din câte am înţeles, cu cei de la PNL şi USR”.

Dragnea: Se negociază ca la piaţă funcţia de procuror şef european. Va fi o decizie politică

Dragnea a declarat  că funcţia de procuror şef european, pentru care este nominalizată Laura Codruţa Kovesi, este negociată ca la piaţă, iar cel care va ajunge să deţină funcţia va avea o problemă pentru că se va considera a fi numit politic.

„Pe de o parte ne spun că politicul să nu interfereze şi cer să se oprească ancheta penală şi negociază ca la piaţă funcţia de procuror european şi nouă ne spun să facem cum...E ca vorba: să faci ce zice popa nu ce face popa”, a declarat Liviu Dragnea, la Călăraşi.

„Indiferent cine a procuror european, va pleca cu un handicap pentru că nu e rezuzltatul unei analize seriose, ci rezultatul unui proces politic. Decizia va fi politică”, a mai spus liderul PSD.Întrebat de ce nu a contestat PSD procedura de numire a procurorului şef european, Dragnea a declarat: „În această jurisdicţie ne-a băgat domnul Cioloş. (...) Dl Toader credeţi că este tatăl nostru ? PSD nu poate fi captiv guvernului sau lui Toader”.

Echipa PE a cerut Consiliului UE, la cea de-a treia rundă de negocieri să nu cedeze în faţa presiunilor Guvernului României şi să îşi reconsidere poziţia faţă de candidatul Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european. A patra întâlnire pentru negocieri va fi pe 10 aprilie.

În urma unui vot secret, în luna februarie, Comisia LIBE a selectat-o pe Laura Codruţa Kövesi pe primul loc în lista de candidaţi pentru postul de procuror-şef european. Rezultatul a fost: Laura Codruţa Kovesi - 26 de voturi, Jean-François Bohnert (Franţa) - 22 voturi, iar Andrés Ritter (Germania) - 1 vot. Kovesi a fost preferată anterior şi în Comisia CONT.

În schimb, în urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene, Jean-François Bohnert s-a clasat pe primul loc pe lista pentru desemnarea procurorului-şef european.

Liviu Dragnea: Nu sunt de acord ca Plumb şi Intotero să meargă în campanie fiind în Guvern

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, că trebuie ca Rovana Plumb şi Natalia Intotero, candidate la europarlamentare, să demisioneze înaintea începerii campaniei electorale.

„Rovana Plumb şi Natalia Intotero... Nu sunt de acord să meargă în campanie fiind în Guvern. Deci, înainte de a începe oficial campania electorală, cele două colege trebuie să îşi prezinte oficial campania electorală... CEx, când se va întruni, va discuta despre stadiul pregătirii campaniei pentru europarlamentare. Am finalizat deja întâlnirile cu judeţele, au înţeles toţi colegii ce au de făcut. Doar le-am adus aminte că au făcut lucrurile astea", a declarat liderul social-democrat la Călăraşi.

Liviu Dragnea afirma, pe 25 martie, la finalul CEx al PSD unde a fost validată lista candidaţilor la europarlamentare, că ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb şi ministrul pentru românii de pretutindeni Natalia Intotero, ambele candidate la europarlamentare, nu ar mai trebui să rămână în Guvern până pe 26 mai când au loc alegerile europene.

PSD are pe listă 43 de candidaţi la europarlamentare. Partidul deschide lista cu Rovana Plumb, urmată de jurnalista Carmen Avram şi senatorul PSD Claudiu Manda.

Alţi social-democraţi care completează lista candidaţilor sunt: Cristian Terheş, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragoş Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoană, Bianca Gavriliţă, Emilian Pavel, Doina Pană, Crina Fiorela Chilat, Bălănică Mariana, Răzvan Popa, Luminiţa Jivan, Păvelescu Alin.

Citește și: