Departamentul Social - Mediafax
2939 vizualizări 5 mar 2019

Omul de afaceri Dragoş Săvulescu va ataca la CEDO condamnarea din dosarul retrocedărilor de plaje, precizând că nu datorează nimănui niciun ban pentru că nu a produs niciun prejudiciu.

Dragoş Săvulescu descrie pe blogul său că dosarul retrocedărilor a început acum în 2005, "când un inamic al primarului de atunci Radu Mazăre, pe nume Constantin Cucoara - fostul şef al Cadastrului Constanţa, proaspăt angajat la DNA - a făcut o plângere penală, probabil ca prima îndatorire de serviciu", ulterior procurorii dispunând, după cercetări, neînceperea urmăririi penale şi clasarea dosarului.

Omul de afaceri a remarcat că, a doua zi după ce a fost numit procuror-şef, Doru Ţuluş a ordonat recercetarea în dosar, "redistribuind dosarul altor poliţişti şi procurori din DNA, cu ordin direct de a găsi ceva pentru a-l înfunda pe Mazăre, principalul om care îi voia capul fiind preşedintele de atunci, Traian Băsescu". Săvulescu scrie că prejudiciul de 114 de milioane de euro din dosar este raportat la o suprafaţă de teren uriaşă, de ordinul milioanelor de metri pătraţi de teren.

Săvulescu: Prejudiciul nu există! Este zero!

"Ce nu e ok absolut deloc este că, expertizele - cadastrală şi evaluatoare - dispuse în dosar de către instanţa de fond - Curtea de Apel Bucureşti - şi efectuate de către experţi autorizaţi, nu “specialişti” - au aratat foarte clar 2 lucruri:

1. Prejudiciul din dosar, referitor la aceste diferenţe de preţuri, nu există!! Este zero!!!

2. Nu s-a retrocedat nici măcar un centimetru din Domeniul Public!!!"

Un dosar-mamut, de 90 de volume

Afaceristul critică apoi componenţa completului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prezidat de judecătorul Ionuţ Matei, care a dat decizia de condamnare la cinci şi şase luni de închisoare.

"Totul a devenit mai mult decât evident când, la prima sa intrare în complet ca preşedinte (acest lucru întâmplându-se la al doilea termen de judecată, pentru că la primul termen a fost ocupat cu Referendumul şi a fost substituit de un alt judecător), judecătorul Ionuţ Matei a impus deja avocaţilor ca la următoarele două termene, date în cascadă, în două zile consecutive, să pună deja concluzii pe fond şi să finalizeze dosarul, în condiţiile în care discutăm - aşa cum am menţionat anterior - de un dosar-mamut, de 90 de volume, cu 36 de inculpaţi, constituit din 6 dosare uriaşe, complet separate, adunate toate în unul!!! În mod realist, judecătorii nu aveau timp să citească nici măcar sumar dosarul atât de rapid!!!"

Săvulescu: Nu datorez nimănui nici un ban

Omul de afaceri susţine că e nevinovat şi anunţă că va ataca decizia de condamnare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

"În final, am primit o condamnare pentru complicitate la abuz în serviciu dar, conform minutei acestei sentinţe - aşa incorectă, abuzivă şi ilegală cum este ea - NU DATOREZ STATULUI ROMÂN ŞI NIMĂNUI NICIUN BAN, PENTRU CĂ NU AM PRODUS NICIUN PREJUDICIU!!! Aviz amatorilor, domnilor jurnalişti!!! Vă rog respectuos să citiţi atent minuta, pe care o găsiţi publicată pe site-ul ÎCCJ şi în consecinţă, să relataţi în mod corect! Pe unii dintre dumneavoastră va rog respectuos, de asemenea, să nu mai fabulaţi! (...)", scrie Dragoş Săvulescu.

Săvulescu: Nu recunosc sistemul de justiţie corupt din România

Afaceristul nu recunoaşte sistemul de justiţie din România, pe care-l cataloghează ca fiind corupt.

"Sunt un luptător, mai degrabă îmi dau viaţa decât să cedez, în special în faţa nedreptăţii!! Puţinii oameni care mă cunosc cu adevărat ştiu bine că astea nu sunt vorbe goale! Am ales să nu mă predau autorităţilor române pentru a-mi ispăşi o pedeapsă nedreaptă şi nemeritată dată de nişte judecători corupţi de sistemul din care fac parte, fără conştiinţă şi plini de ură la adresa unor oameni nevinovaţi!! NU RECUNOSC SISTEMUL DE JUSTIŢIE CORUPT DIN ROMÂNIA!! (...) Dacă cineva îşi închipuie că în realitate, eu sunt probabil undeva la soare, pe vreo o insula, stând relaxat şi eventual amuzat de situaţie, se înşeală amarnic!!! Am ales să stau un timp departe de România, chinuindu-mă, muncind şi stresându-mă zilnic pentru a găsi soluţii legale de a mă salva de efectele acestei mizerii judiciare si de a mă organiza în ceea ce priveşte lupta cu acest groaznic sistem torţionar neocomunist!! Ceea ce am ales să fac nu este nicidecum un act de laşitate cum unii ar putea considera, ci un act de curaj. Norocul meu este că încă există soluţii legale de rezolvare a acestei probleme, pentru că în niciun caz nu doresc să îmi trăiesc viaţă ca un fugar, aceasta fiind doar o situaţie de moment!! O măsură importantă pe care o voi lua va fi categoric atacarea la CEDO a sentinţei de condamnare!!"

Omul de afaceri Dragoş Săvulescu, fost acţionar la FC Dinamo, a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare  în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanţa. Deoarece nu a fost găsit de poliţişti pentru a pune în aplicare sentinţa, el a fost dat în urmărire internaţională.

Săvulescu, dat în urmărire internaţională

 

Citește și: