Iasmina Ardelean
829 vizualizări 15 ian 2018

„Este o poezie romantică, este o poezie despre un tânăr care visează lângă lac, visează la o tânără ce apare din lac”, a precizat Brummel, într-un video postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti.

De asemenea, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, a recitat în germană câteva versuri ale poeziei „Luceafărul”, de Mihai Eminescu.


„Dragi prieteni, cred că suntem de acord că nicio traducere nu poate transmite într-un mod perfect farmecul celui mai important poem al lui Mihai Eminescu, 'Luceafărul'. Vă asigur că această versiune, în limba mea maternă, germană, reflectă cu adevărat şi subtilitatea şi frumuseţea sa. De aceea, vă prezint aceste versuri, astăzi, ca un mic şi modest mesaj de apreciere cu prilejul aniversării poetului şi Zilei Culturii Naţionale în România”, a explicat ambasadorul, într-o înregistrare video publicată pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei Germaniei la Bucureşti.

Diplomatul a adăugat că Anul Centenarului va fi unul plin de evenimente şi la nivelul relaţiilor bilaterale dintre România şi Germania.

„Mi se pare că este exemplul perfect pentru a sublinia şi nivelul relaţiilor noastre bilaterale româno-germane în domeniul culturii, relaţii în cadrul cărora şi tradiţiile germane autohtone în ţară au jucat de ani de zile şi continuă să joace un rol extrem de important. În anul acesta, anul important, anul centenar va fi şi la nivel bilateral plin de evenimente extrem de interesante”, a spus Cord Meier-Klodt, dând exemplul Târgului de Carte de la Leipzig, în primăvară, unde România va fi invitatul principal.

Totodată, ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, a cântat la pian „Serenada română” alături de violoncelistul Marin Cazacu, cu prilejul Zilei Culturii Naţionale.


„Vă doresc tuturor o Zi a Culturii Naţionale cât mai frumoasă cu 'Serenada română' de Constantin Dimitrescu”, a declarat diplomatul francez în limba română, într-un video publicat pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei Franţei la Bucureşti.

Ramis a urat success viitorului Sezon Cultural România-Franţa, care va fi lansat la finalul acestui an.

„Trăiască prietenia franco-română şi mult succes Sezonului România-Franţa”, a spuns Michele Ramis.

Citește și: