2770 vizualizări 23 nov 2017

Preţul pe ou ajunge astfel la aproximativ 0,66 lei. Cooperativa Agricolă ”Ţara Mea” este o asociaţie a micilor fermieri români şi furnizează ouă în magazinele Kaufland.

Preţul în creştere al ouălelor a fost discutat şi în şedinţa de Guvern de miercuri 22 noiembrie, când premierul Mihai Tudose l-a chestionat pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, cu privire la scumpirea unor produse, afirmând că ”au început să circule caricaturi cu găini care-şi iau haine de blană, că s-au scumpit ouăle”.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, l-a criticat pe preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, în urma declaraţiilor acestuia despre scumpirea preţului ouălor, afirmând că acesta nu poate fi ”păun printre găini, să-şi păstreze aripile şi noi să fim în fiecare zi perpeliţi”. Ca să demonstreze că nu e justificată creşterea preţurilor, Daea a arătat că a primit pe WhatsApp o fotografie dintr-un supermarket unde cartonul de ouă era 23 de lei săptămâna trecută, iar acum e 16 lei.

”Dat fiind faptul că în piaţă preţurile la unele produse au crescut nejustificat, imediat am instituit la nivelul ministerului o echipă de control. De altminteri, ieri au intrat în dispozitiv toate instituţiile statului să verifice ce şi cum. Am făcut şi o adresă domnului preşedinte al Consiliului Concurenţei şi l-am rugat să intervină pentru că sunt elemente pe care noi nu le cunoaştem, dat fiind faptul că ele nu se justifică din punct de vedere al calculelor pe care le facem şi al logicii privind desfăşurarea procesului de producţie”, a declarat ministrul Petre Daea. El a mai spus că preţul ouălor la producător este de 36 de bani pe bucată.

 

 

 

 

 

Citește și: