Vasile Magradean
113 vizualizări 17 apr 2019

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, cel care a propus, miercuri, amendamentul privind alocarea unei sume pentru Notre Dame la proiectul de hotărâre privind bugetul judeţului Cluj pe anul 2019, a declarat că banii se iau de la capitolul funcţionare al deliberativului judeţean.

„Am văzut drama din Paris, incendiul de la catedrala Notre-Dame, o tragedie a creştinătăţii şi am propus CJ Cluj, ca şi creştin şi catolic, alocarea a 100.000 de lei (peste 21.000 de euro – n.r.) pentru reconstrucţia bisericii pariziene. Este un gest simbolic pe care judeţul Cluj îl poate face pentru catedrala Notre Dame din Paris. Trebuie să vedem, din punct de vedere juridic, cum se poate da această sumă. Consiliul Judeţean Cluj a aprobat propunerea mea, votul fiind unul foarte important. Banii se iau de la capitolul funcţionare al CJ”, a spus Vakar.

Acesta a subliniat că a luat legătura cu reprezentanţii bisericii romano-catolice din Cluj-Napoca pentru a vedea exact modalitatea în care suma să ajungă la catedrala Notre-Dame.

Citește și: