37321 vizualizări 6 mar 2018

Gomes răspunde acuzaţiilor premierului român, comentând că „în sfârşit zice ceva” spre deosebire de perioada când a fost în parlamentul European unde nu a avut nicio contribuţie.  

„În anii în care a fost aici, în Parlamentul European, nu am auzit-o să spună ceva, să vorbească despre ceva. Ce a spus despre mine e, în primul rând, factual incorect, mai ales ce a spus, despre cum ar fi încercat ţara mea să-mi ridice imunitatea. Nu a fost aşa! (...) E o percepţie că Liviu Dragnea e cel care conduce şi partidul, şi Guvernul. Oricând are o confruntare cu premierii, cum s-a întâmplat cu Victor Ponta şi cu ultimii premieri, scapă de ei şi-i înlocuieşte cu oameni de paie - în cazul de faţă, femei de paie. După cum v-am spus, nu reuşesc să văd ce contribuţie a avut doamna Dăncilă când a făcut parte din Parlamentul European”, a spus Gomes, la Digi24. 

După criticile de la finalul lui februarie ale Anei Gomes, premierul Viorica Dăncilă a comentat că aceasta şi-a depăşit atribuţiile şi că declaraţia privind situaţia justiţiei din România a fost "total neinspirată".

"Este o declaraţie total neinspirată. Dar ca să înţelegem cine a făcut prima dată declaraţia: doamna Ana Gomes, într-adevăr, a fost şi este în Grupul Socialiştilor şi Democraţilor Europeni, o persoană care a fost - însuşi Portugalia a vrut de două ori să îi retragă imunitatea, tocmai pentru defăimarea propriei ţări. Cred că este o persoană pe care am putea să o asemănăm de multe ori, prin ceea ce face şi cum îşi aduce ţara în prim-plan în Parlamentul European, cu doamna Monica Macovei", a declarat premierul Viorica Dăncilă, la RTV.

Viorica Dăncilă a precizat că Ana Gomes este membră a Fundaţiei Friends of Europe, patronată de George Soros.

"Deci nu aş putea să spun că dânsa este chiar în necunoştinţă de cauză a ceea ce vrea să inducă în România. Dar, din punctul meu de vedere, am spus că este o declaraţie neinspirată. Am văzut această declaraţie a doamnei Ana Gomes şi eu consider că dânsa şi-a depăşit atribuţiile de europarlamentar", a adăugat Dăncilă.

Ana Gomes declara, în februarie, la RFI că "oficialii europeni nu sunt proşti", afirmând că "ei obţin informaţii din mai multe surse în România" şi că "socialiştii nu pot închide ochii în faţa corupţiei".

Citește și: