4223 vizualizări 7 feb 2016

După apariţia fisurilor, pe mijlocul şoselei, la finalul lui 2015, constructorul a decis sistarea lucrărilor, iar CNADNR a precizat că după ultimele venimente Centura de sud a Craiovei va fi gata abia la mijlocul acestui an. Crăpăturile se întind pe o lungime de 500 de metri şi pentru a afla cauza acestora proiectantul lucrării a comandat o expertiză tehnică.

Compania Naţională de Drumuri a precizat pentru Digi24 că decizia a aparţinut firmei de construcţii, care a cerut proiectantului centurii de sud a Craiovei să găsească o soluţie. „În momentul acesta se întocmeşte o expertiză de către un expert autorizat. În momentul de faţă nu avem concluziile, dar se pare că ar fi fost o sursă neomogenă şi s-ar fi folosit un pământ neconform în acele zone”, a declarat Bogdan Păunescu, reprezentantul  firmei de proiectare.

Niciunul dintre reprezentanţii firmei care construieşte Centura de Sud  a Craiovei nu a putut fi contactat pentru a oferi vreo explicaţie legată de acestă situaţie. Firma de construcţii este aceiaşi care, în urmă cu doi ani a lăsat un stâlp în mijlocul şoselei de centură şi au turnat asfalt în jurul său.

Centura de Sud a Craiovei costă peste 12 milioane de euro, din care două treimi sunt bani europeni. După ce şoseaua s-a fisurat, CNADNR a anunţat că şoseaua ar putea fi gata abia  în al doilea semestru din 2016, asta în condiţiile în care dacă lucrarea nu va fi finalizată până  în iulie 2016, fondurile europene vor trebui returnate.

 

Citește și: