Ramona LOZNIANU
758 vizualizări 27 sep 2013

Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat în cadrul emisiunii Gândul LIVE, că este de acord şi va susţine crearea cadrului legal pentru ca părinţii să poată redirecţiona 2% din impozitul pe venit către şcoli, în condiţiile în care sistemul de învăţământ este “cofinanţat” de părinţi în mod ilegal. 

Gândul a demarat o campanie prin intermediul căreia încearcă de determine ministerul Educaţiei şi autorităţile responsabile să creeze cadrul legal pentru aşa-zisul fond al şcolii, dar şi să ia măsurile necesare astfel încât părinţii, care "cofinanţează" anual sistemul de învăţământ, să nu mai fie nevoiţi să pună umărul la înflorirea afacerilor editurilor care publică auxiliare şi manuale. De asemenea, propunem schimbarea statutului juridic al şcolilor astfel încât cei care doresc să poată redirecţiona 2% din impozitul pe venit către şcoli aşa cum o pot face în prezent pentru ONG-uri.

“Eu o transform în iniţiativă legislativă (propunerea de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit către şcoli –n.r.) dacă juridic putem să facem lucrul acesta. Puteţi conta pe mine fără niciun fel de rezervă. Putem să folosim procedura de urgenţă şi să grăbim procedura aceasta, ceea ce ne-ar aduce în situaţia în care într-o lună-două să avem un act normativ şi din 2014 să se aplice, poate chiar din semestrul al doilea.

Fostul ministru al Educaţiei susţine că legalizarea fondului şcolii şi al clasei i-ar face pe unii părinţi să considere că, în cazul în care nu vor contribui, copiii lor vor avea de suferit. Gândul susţine însă donaţiile anonime în contul şcolii pe care să-l administreze şcoala.

Citește și: