Departamentul Social - Mediafax
9342 vizualizări 21 dec 2018

”Da, se va întoarce imediat,” a declarat avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, întrebat de intenţiile acesteia de revenire în România. Folosind viciul de procedură de la numirea completelor de 5 judecători ale ÎCCJ, apărătorii fostului ministru al Dezvoltării au depus o contestaţie în anulare împotriva sentinţei prin care fusese condamnată la 6 ani de închisoare în Dosarul Gala Bute. Soluţionarea acestui demers a primit termen pe 28 ianuarie, iar până atunci, ÎCCJ a decis suspendarea executării pedepsei. 

În urma acestei sentinţe, mandatul internaţional de arestare al Elenei Udrea a fost invalidat, iar Tribunalul Bucureşti a retras cererea de extrădare. După ce decizia va rămâne definitivă, Ministerul Justiţiai o va comunica autorităţilor din Costa Rica, pentru a o pune în libertate.

”Moş Crăciun pentru noi a venit mai devreme, iar Elena poate în sfârşit să îşi petreacă sărbătorile în libertate, alături de fetiţa ei,” scrie, fericit, pe Facebook, Adrian Alexandrov, logodnicul Elenei Udrea.

 

Citește și: