Departamentul Corespondenţi - Mediafax
2464 vizualizări 26 sep 2014

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, copilul a ieşit în curtea şcolii şi a ridicat capacul din metal al fosei septice, care era goală, moment în care a alunecat în interiorul acesteia.

La ora transmiterii acestei ştiri, poliţişti şi procurori se află la faţa locului pentru a stabili cum anume a fost posibil ca elevul să moară în timp ce se afla în şcoală.

Băiatul în vârstă de 14 ani era în ultimul an de gimnaziu, la şcoala din satul Colţeşti, comuna vâlceană Alunu.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea a deschis o anchetă în urma decesului elevului de la şcoala din satul Conţeşti, comuna vâlceană Alunu, primele informaţii arătând că incidentul s-a produs într-o pauză, în timp ce elevii erau afară, supravegheaţi de profesori.

Şeful Inspectatului Şcolar Judeţean Vâlcea, Ion Gherghinaru, a declarat corespundentului MEDIAFAX că, din informaţiile pe care le-a primit, incidentul în care elevul de clasa a VIII-a, de la şcoala din Alunu, şi-a pierdut viaţa, s-a petrecut în prima pauză, respectiv între orele 8.50 şi 9.00, transmite corespondentul MEDIAFAX..

Potrivit lui Gherghinaru, copiii se aflau în curte, sub supravegherea cadrelor didactice ale şcolii, iar elevul care şi-a pierdut viaţa, însoţit de cinci sau şase colegi, s-a îndepărtat de ceilalţi copii, a mers în spatele şcolii, acolo unde este amplasată fosa septică, şi a ridicat capacul metalic al acesteia vrând să le arate colegilor că are forţă.

În momentul în care a ridicat capacul, băiatul a alunecat în fosă, iar capacul metalic a căzut peste el.

Ion Gherginaru a precizat că, dincolo de ancheta Poliţiei şi a procurorilor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea face investigaţii pentru a stabili dacă există o vinovăţie a cadrelor didactice în acest caz.

Medicii legişti vor stabili, în urma necorpsiei, cauza morţii băiatului.

 

Citește și: