Silviu Bănilă
10521 vizualizări 5 mar 2019

„Iaşi, 2019 - Colegiul Mihai Eminescu

David a ajuns acasă şi s-a dus direct la dex-ul cel mare şi greu (nu ăla on-line), pe care-l răsfoim de multe ori, la partidele de Scrabble - m-a întrebat: Tati, eu unde am greşit, nu înţeleg?

Ce să-i răspund, domnule învăţător, de la clasa a II-a B ?

Am încercat totuşi să-mi lămuresc copilul, că trăim într-o ţară în care ne dorim şi luptăm zi de zi, „să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele ce ne scufundă, încet încet, într-un neant”...”, a scris Ionel Tarnovski.

Părinţii elevului David au mers să discute cu învăţătorul, dar acesta nu şi-a recunoscut nicidecum vina şi i-a rugat să nu mai fie insistenţi.

„Am fost astăzi „în vizită” la domnul învăţător. I-am expus problema, iar dânsul m-a invitat ironic să consult dicţionarul. Să râd sau să plâng? Mă aşteptam la o aşa replică din partea dumnealui, aşa că i-am arătat şi fotografii din dicţionar. Moment în care a început să se fâstâcească. Nu mi-a dat o explicaţie. Fie era momentul în care avea o revelaţie, fie mă credea pe mine „o cauză pierdută”, a povestit Tarnovski.

Gabriela Săndulescu, directorul Colegiului „Mihai Eminescu” din Iaşi, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că i s-a povestit, marţi dimineaţa, despre acest caz, care a devenit viral pe Facebook, fără ca părinţii elevului să fi informat conducerea despre caz.

„Părintele nu a venit să informeze şcoala sub nicio formă. Deci nu am aflat de la părinţi, ci am aflat de la alţii, care au aflat şi ei tot de la alţii. Acum vom avea o discuţie ca să ne lămurim cu toată chestiunea, dacă e adevărată, în ce context e. Nu ştiu nimic să vă spun, pentru că nici n-am apucat să vedem textul. (...) Trebuie verificat. Se poate scrie orice, în orice context. Eu ce pot să vă spun dacă nu am elementele de control. Discutăm toată chestiunea şi o să putem să dăm un răspuns avizat”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Gabriela Săndulescu.

Potrivit acesteia, învăţătorul de la clasa a II-a B are mulţi ani de experienţă în învăţământ şi a refuzat să facă public numele acestuia.

„Vă spun este că este un om dedicat, un om cu foarte multă experienţă. De câţi ani ştiu eu, şi nu sunt puţini, nu am avut niciun fel de probleme, de niciun tip, nu spun de competenţă profesională. N-aş putea să vă spun decât că-i prima dată când o să avem o asemenea situaţie vizavi de domnul învăţător”, a mai spus Săndulescu.

Reprezentanţii Colegiului „Mihai Eminescu” din Iaşi nu au contactat părinţii elevului, dar urmează să formeze o comisie care să verifice cazul.

 

 

Andronescu: M-a revoltat şi pe mine

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a anunţat, marţi, că se impune evaluarea învăţătorului din Iaşi care a corectat lucrarea unui elev din clasa a doua, care a scris „patinoar”, dascălul considerând că varianta corectă este „patinuar”.

Regret nespus ce s-a întâmplat şi o să mă interesez ce caută doamna aceea învăţătoare sau ce o fi dânsa care scrisul corect al unui copil. M-a revoltat şi pe mine, vă mărturisesc sincer. Nu am altceva de comentat", a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, la Parlament.

Întrebată ce ar putea face Ministerul Educaţiei în acest caz, Ecaterina Andronescu a precizat: "Păi să o trimitem pe doamna într-un program de evaluare, da? Să vedem dacă mai poate rămâne la catedră dacă nu ştie să scrie corect româneşte sau nu. Acest lucru aş vrea eu să întreb şi să aflu şi să văd ce a făcut directorul. Este îngrozitor de neplăcut şi pentru mine să văd că un profesor dintr-o şcoală unde elevul se duce să înveţe ...Sper să fie un caz singular".

Citește și: