87 vizualizări 19 ian 2013

Un elev în vârstă de 16 ani din Miercurea Ciuc a fost prins în flagrant, în curtea unei şcoli din municipiu, în timp ce şantaja un alt elev, sub pretextul deţinerii unor date compromiţătoare, obţinând de la acesta bijuterii şi bani în valoare totală de 4.500 de lei în decurs de două luni.

Reprezentanţii Biroului de presă al Poliţiei Judeţene Harghita au informat, sâmbătă, că o acţiune finalizată prin prinderea în flagrant a unui elev suspectat de şantaj a avut loc, vineri, în timpul unei pauze dintre orele de curs, în curtea instituţiei şcolare a victimei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Harghita, Gheorghe Filip, a declarat corespondentului MEDIAFAX că poliţiştii au obţinut date şi indicii potrivit cărora un elev de 16 ani, din Miercurea Ciuc, sub pretextul deţinerii unor date compromiţătoare, solicita şi primea de la un alt tânăr, tot de 16 ani, din comuna Leliceni, elev la o altă unitate de învăţământ din municipiu, bijuterii din aur sau bani.

Vineri, a fost organizată acţiune de prindere în flagrant, suspectul fiind prins în timp ce îi cerea victimei să îi mai aducă bani şi bijuterii.

Filip a spus că, din cercetările făcute până în prezent, a reieşit că, în perioada noiembrie-decembrie 2012, tânărul din Miercurea Ciuc a solicitat şi a primit bijuterii din aur (lănţişoare, brăţări şi inele), precum şi suma de 500 de lei, de la celălalt adolescent, pe care acesta le procura din locuinţa părinţilor, prejudiciul total ridicându-se la aproximativ 4.500 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru şantaj, soluţia legală urmând să fie propusă prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc.

Citește și: