Departamentul Corespondenţi
1563 vizualizări 14 nov 2018

Incidentul a avut loc în urmă cu câteva zile, pe întuneric, într-un cartier din oraşul Galaţi, după cursuri, iar înregistrarea a apărut marţi pe Facebook. În imagini apare o fată care este trasă repetat de păr de alte două tinere şi, la final, este doborâtă şi lovită cu piciorul.

Scena este filmată de mai multe persoane care comentează şi se amuză.

Poliţiştii s-au autosesizat după ce au văzut imaginile şi au aflat că victima este elevă în clasa a VIII-a la o şcoală generală din oraş.

”În urma imaginilor care au apărut pe reţelele de socializare, poliţiştii s-au autosesizat şi au identificat victima agresiunii. Este o minoră de 13 ani, elevă la o şcoală din municipiul Galaţi. S-a deschis dosar penal pentru lovire sau alte violenţe”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin.

Inspectoratul Şcolar a făcut verificări şi a aflat că agresoarele sunt eleve la un liceu din oraş. Conducerea unităţii şcolare de care aparţin cele două va decide ce măsuri vor fi luate.

”Victima este elevă la Şcoala nr.29. Se pare că incidentul s-a produs vineri seara, undeva în cartier, nu în incinta şcolii. Miercuri dimineaţă, la şcoală au venit poliţiştii de la Secţia 3, a fost chemată şi mama fetei. Deoarece s-a întâmplat în afara şcolii, nu se va constitui Comisia de violenţă. Totuşi, noi vom face activităţi pentru diminuarea violenţei în şcoli. Directorul şcolii a dat declaraţii şi va vorbi cu părinţii. Se pare că agresoarele sunt de la un liceu, în cazul lor vor fi luate măsuri, dacă se confirmă. Există un cod de conduită care se aplică şi în afara şcolii. Conducerea liceului va decide măsurile, se poate merge de la avertisment verbal până la nota scăzută la purtare”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al IŞJ Galaţi, Oana Enache.

Miercuri, părinţii victimei au fost chemaţi la Secţia de Poliţie care instrumentează cazul, poliţiştii dorind să afle dacă doresc să depună plângere în numele copilului.

Foto: Captură

Citește și: