Florin Jinga
13819 vizualizări 25 apr 2019

„Am fost revoltat pe gestul de la Notre Dame. Avem un miliard de persoane obeze în lume şi un miliard de oameni care merg la culcare flămânzi. E în regulă, Notre-Dame este pentru patrimoniul umanităţii un lucru extraordinar, dar nu poţi să spui că aduni 700 de milioane de euro în trei ore. E bine să aduni o parte din bani, dar să nu îţi pese că ai un miliard de oameni pe planeta asta care se culcă flămânzi în fiecare noapte?”, a spus Emil Boc pentru postul de radio Napoca FM.  

Fostul premier crede că actualul sistem, la nivel mondial, are nevoie de unele schimbări şi că principala prioritate ar trebui să o reprezinte împărţirea prosperităţii globale cât mai echitabil, astfel încât să beneficieze cât mai mulţi oameni. „Avem nevoie de nişte reechilibrări la nivel mondial, adică producerea de prosperitate trebuie să fie reechilibrată şi cu o anumită componentă de solidaritate, bazată pe muncă. Adică oamenii care muncesc să poată să aibă o viaţă decentă din munca şi din salariul lor”, a mai afirmat Emil Boc.î

Şi actriţa celebră Pamela Anderson, invitată de clubul francez de fotbal Olympique Marseille să susţină o gală caritabilă dedicată copiilor sărmani, a părăsit furioasă evenimentul, după ce organizatorii au scos la licitaţie un obiect în scopul strângerii de fonduri pentru catedrala Notre Dame.

„Azi noapte am fost la gala anuală a clubului Olympique Marseille pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru copiii din Marsilia. Doar intenţii bune. Apoi, un obiect surpriză a fost scos la licitaţie pentru reconstrucţia Notre-Dame. Sigur copiii din Marsilia ar fi putut folosi cei 100.000 de euro mai bine decât acea biserică, care a primit deja peste un miliard de euro donaţii de la miliardari“, a scris actriţa pe Twitter.

Citește și: