Laura Cojocaru
4980 vizualizări 11 oct 2018

Cei doi jurnalişti au fost prinşi cu ţigări de canabis pe 11 august, la festivalul Summer Well 2018. În timpul concertele desfăşurate în localitatea Buftea, poliţiştii l-au legitimat pe prezentatorul Realitatea TV, Claudiu Popa, în posesia căruia au descoperit două ţigări artizanale din canabis. Surse judiciare au declarat pentru Libertatea că prezentatorul, care se afla alături de fosta lui iubită, Emma Zeicescu, a negat iniţial acuzaţiile.

”Declar acum că nu posed, nu comercializez, nu trafichez, nu cumpăr şi nu vând, nu consum substanţe interzise de lege. Avocatul meu, la începutul acestei săptămâni, a început demersul cu privire la orice fel de tentativă de a fi calomniat sau imaginea mea să fie denigrată. Asta s-a întâmplat tot luni, din partea avocatului meu. Declar acum că nu aş accepta nicio clipă ca instituţia la care lucrez să fie târâtă în mizerie şi nici familia mea,” declara, în august, prezentatorul Realitatea TV. Dosarul a ajuns la Serviciul pentru Combaterea Crimei Organizate (SCCO) Ilfov, iar apoi a fost repartizat unui procuror DIICOT.

”Prin ordonanţa din data de 02.10.2018, procurorii DIICOT- Structura Centrală au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii Zeicescu Emanuela şi Popa Claudiu Constantin, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere fără drept de droguri de risc, pentru consum propriu”, au precizat reprezentanţii DIICOT, printr-un comunicat de presă.

"Ca urmare a solicitărilor primite din partea mass media referitoare la situaţia Emmei Zeicescu, realizator TV, SRTv face următoarele precizări: Societatea Română de Televiziune nu a fost înştiinţată oficial în legătură cu ancheta derulată de DIICOT în ceea ce priveşte persoana doamnei Emma Zeicescu. Emma Zeicescu nu are raporturi de muncă cu SRTv, ci raporturi bazate pe un contract civil. SRTv a luat la cunoştinţă din presă despre poziţia oficială a DIICOT exprimată prin purtătorul de cuvânt al acestei instituţii referitoare la cazul menţionat. SRTv ia toate deciziile cu respectarea legislaţiei în vigoare şi a procedurilor interne", se arată în textul remis, joi, MEDIAFAX.

Conform legii, pedepsa maximă pentru deţinerea de droguri este de doi ani de închisoare, dar, potrivit surselor judiciare, cel mai probabil, cei doi jurnalişti ar putea ajunge să facă muncă în folosul comunităţii

Potrivit ultimului raport al Agenţiei Naţionale Antidrog, canabisul este de departe cel mai consumat drog în România, urmat de cocaină, LSD, ecstasy, ciuperci halucinogene şi heroină.

Emma Zeicescu a anunţat pe Facebook că are probleme cu sănătatea şi că a intrat în concediu medical: ”Când corpul îţi spune în mod abrupt că trebuie să iei o PAUZĂ şi să te ODIHNEŞTI, e semn că trebuie să înveţi să pui mai mult preţ pe SĂNĂTATE! Ne vedem peste o săptămână la tv! #ConcediuMedical”, a scris jurnalista

Emma Zeicescu şi Claudiu Popa s-au despărţit în luna ianuarie, după o relaţie de şase ani. Ei au împreună un băieţel în vârstă de patru ani. 

 

Citește și: