Gilda Popa
5546 vizualizări 13 aug 2018

Sonda spaţială Parker Solar Probe a fost lansată duminică la Cape Canaveral, Florida, fiind prima ambarcaţiune spaţială care poartă numele unui cercetător în viaţă - astrofizicianul Eugene Parker, în vârstă de 91 de ani, care a deschis o nouă eră în cercetările spaţiale, descoperind vântul solar în 1958.

Sonda este setată să devină obiectul cel rapid lansat vreodată în spaţiu, fiind propulsată pentru a atinge viteze de până la 690.000 kilometri pe oră, ceea ce înseamnă că ar putea ajunge de la New York la Tokyo în mai puţin de un minut, au declarant cercetătorii NASA pentru BBC News.

 

Datele colectate de Parker Solar Probe promit să explice misterele încă neelucidate de ştiinţă despre comportamentul Soarelui.

Sonda spaţială va trece pe lângă Venus peste şase săptămâni, urmând să ajungă în atmosfera solară în următoarele şase săptămâni.

De-a lungul a şapte ani, Parker va face 24 de ocoluri în jurul stelei noastre pentru a studia fizica coroanei, locul unde pare să provină o mare parte din activitatea solară importantă care afectează Pământul.

Sonda va ajunge la doar 6,16 milioane km (3,83 milioane de mile) de la "suprafaţa" Soarelui, a anunţat NASA.

 

 

 

Citește și: