Mihaela Gidei
2157 vizualizări 13 mai 2019

„În baza art. 39 alin 1 lit. b Cod Penal inculpatul execută pedeapsa de 4 ani închisoare la care adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, de 1 an si 4 luni. În final, inculpatul execută pedeapsa de 4 ani şi 4 luni inchisoare”, este paragraful din decizia Tribunalului Bucureşti care ar conţine eroarea.

În final, Oprescu ar fi trebuit să fie condamnat la 5 ani şi 4 luni de închisoare.

Reprezentanţii Tribunalului Bucureşti au precizat, pentru Mediafax, că urmează să revină cu o îndreptare în privinţa deciziei de condamnare. Soluţia poate fi atacată.

În 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. În aceeaşi cauză au fost judecaţi Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, fost şef al Direcţiei Economice din Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, Florin Şupeală, fost director adjunct al Centrului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societăţi comerciale, Ion Niţă şi Romeo Albu.

Citește și: