Alexandra Mortu
137 vizualizări 11 iul 2019

Editura Paralela 45 prezintă micuţilor, dar nu numai, o poveste impresionantă despre ce înseamnă curajul, sprijinul şi dragostea pentru familie şi comunitate, făcând din iepuraşul Podkin un erou pentru copii.

Legenda lui Podkin O Ureche constituie o lecţie de viaţă pentru micii şi marii cititori deopotrivă. Povestea face apel nu doar la sensibilitatea cititorilor, ci şi la valorile morale şi sociale, invitându-i să reflecteze la consecinţele unor acte aparent banale şi să facă distincţii importante între scopurile pe care şi le stabilesc”, potrivit unui comunicat remis Gândul.info.

Iepuraşul Podkin porneşte în aventura vieţii sale atunci când Haplii pun stăpânire pe comunitatea în care el trăieşte. Astfel, curajosul erou reuşeşte să scape alături de sora şi fratele lui alături de care va face tot ce e nevoie pentru a restaura pacea în tărâmul în care trăieşte.

Legenda lui Podkin O Ureche este scrisă de autorul Kieran Larwood, distins în 2011 cu prestigiosul premiu Chicken House Children’s Fiction, iar în 2017, cartea Legenda lui Podkin O Ureche a câştigat Blue Peter Book Award pentru „Cea mai bună poveste”.

De asemenea, ilustratorul David Wyatt a recreat prin intermediul unor imagini captivante universul fantastic în care trăieşte Podkin.

Povestea este potrivită cu precădere copiilor de peste 8 ani. 

„Un bestseller precum Legenda lui Podkin O Ureche este o oportunitate pe care ne bucurăm să o oferim copiilor români. Editura Paralela 45 are ca misiune să selecteze cele mai noi apariţii editoriale, premiate şi apreciate de către cititori la nivel internaţional, precum şi lecturi clasice care pot îmbogăţi imaginaţia şi creativitatea şi pot constitui repere pentru formarea valorilor copiilor, tinerilor şi cititorilor de orice vârstă”, a declarat Viorel Zaicu, director editorial Editura Paralela 45.

 

Citește și: