Marinela Sarbu
587 vizualizări 14 iun 2019

„Am venit la Guvern într-o situaţie extrem de gravă, când era o gaură imensă. Am ridicat economia [...] Sper că următorul Guvern va continua aceste programe, după cum aţi văzut, încasările noastre au fost mari”, a declarat Pavel Filip într-o conferinţă de presă susţinută la scurt timp după ce Partidul Democrat din Republica Moldova a anunţat că cedează guvernarea.

„Vreau să mulţumesc vecinilor, România şi Ucraina, că ne-au ajutat în situaţiile mai grele. Cred că am reuşit să dăm dovadă de verticalitate în această perioadă. Obiectivul meu a fost aşa ca să facem ca parcursul european să fie ireversibilă. Nu m-am gândit că o să avem o coaliţie convenţional pro-europeană”, a adăugat Filip.

„Am luat această decizie pentru că în ultimele zile se fac presiuni asupra unor funcţionarilor publici. Fac apel la următorul guvern să nu să se lanseze în vendete faţă de aceşti oameni care nu au vrut să ia vreo tabără sau alta. Criza constituţională rămâne în continuare fără soluţii. Toţi actorii politici vor trebui să ia o decizie faţă de asta. Vom munci pentru Moldova, doar că din altă poziţii. Îi doresc succes următorului prim-ministru”, a conchis Pavel Filip.

Partidul Democrat a anunţat că pleacă de la guvernare, cedând conducerea celor din PSRM şi Blocul ACUM. În urma şedinţei Consiliului Politic Naţional al PDM din 14 iunie 2019, vicepreşedintele PD, Vladimir Cebotari, a anunţat că Partidul Democrat pleacă de la guvernare, iar începând cu ziua de vineri, întregul cabinet de miniştri din echipa Filip, vor demisiona.

 

Citește și: