293 vizualizări 23 iun 2009

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, l-a demis azi din funcţie pe directorul general al Aeroportului Internaţional Henri Coandă Otopeni, Sorinel Ciobanu. "De vineri dimineaţă i-am trimis o scrisoare viceprim-ministrului Dan Nica, prin care ceream PSD să precizeze cui îi revine responsabilitatea nominalizării domnului Ciobanu la conducerea aeroportului. De atunci, ne-am întâlnit de mai multe ori: la şedinţa coaliţiei, la şedinţa de Guvern, la asumarea în Parlament a răspunderii pe coduri. De fiecare dată am întrebat: Dane, când primesc răspuns la scrisoare?. Nu am primit nici un răspuns scris, aşa că nu ştiu dacă mai există susţinerea partidului pentru domnul Ciobanu. Cum ajung la minister, îl dau afară, dacă nu a venit răspunsul de la PSD", a declarat azi dimineaţă, la Interviurile Gândul, ministrul Berceanu.

Ajuns la minister şi negăsind răspunsul de la PSD, Radu Berceanu a şi semnat hotărârea de eliberare din funcţie a lui Sorinel Ciobanu.

Numirea lui Ciobanu, trimis în judecată anul trecut de DNA pentru un schimb de terenuri aprobat pe vremea când conducea Aeroportul Băneasa, a fost anunţată de Berceanu joia trecută. Întrebat de ce a numit un director general trimis în judecată anul trecut, Berceanu a aruncat responsabilitatea în ograda PSD. „Responsabilitatea de a face propuneri acolo a revenit colegilor noştri de la PSD, prin discuţiile de la formarea Coaliţiei PDL-PSD”, a declarat ministrul.

Berceanu a mai primit, şi refuzat, de altfel, alte două propuneri, venite din partea preşedintelui PSD Bucureşti, Marian Vanghelie. Primul refuzat de Berceanu a fost Adrian Iovan, pe motiv că nu are o imagine bună ţinând cont că Iovan a împuşcat mortal un tânăr care încerca să îi jefuiască locuinţa. Al doilea refuzat a fost Armand Petrescu, pilot şi doctor inginer în aviaţie. Berceanu a spus atunci că are nevoie de manageri, nu de piloţi, la conducerea aeroportului.

Răspunsul PSD a venit, în aceeaşi zi, din partea purtătorului de cuvând al partidului, Bogdan Niculescu Duvăz. „Domnul Berceanu nu se poate spăla pe mâini, spunând că el doar a făcut o numire, la recomandarea sau propunerea PSD, aşa cum stipulează protocolul coaliţiei. Dacă era propus un infractor de drept comun, ce făcea, îl numea? Dacă există o problemă reală sau o suspiciune (în cazul unei numiri la recomandarea PSD, n.r.), Berceanu nu se poate face că nu există", a spus Duvăz.

După câteva zeci de minute, Transporturile au trimis un comunicat de presă în care Berceanu susţine că numirea lui Ciobanu a fost girată cu semnătura preşedintelui PSD, Mircea Geoană, fapt probat şi de facsimilul anexat.

 

 

Citește și: