Departamentul Corespondenţi
4239 vizualizări 29 dec 2018

O explozie s-a produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la sucursala unei bănci din oraşul Braşov. Potrivit primelor informaţii, persoane neidentificate au încercat să arunce în aer bancomatul.

În jurul orei 3.30, poliţiştii din Braşov au fost sesizaţi că, la sediul unei filiale CEC din cartiderul Răcădău a avut loc o explozie.

Ajunşi la faţa locului au constatat că ”uşa şi geamul de la accesul dinspre stradă în sucursala bancară, cât şi un bancomat au fost dislocate din locul în care se aflau, părţi din acestea fiind împrăştiate pe trotuarul şi carosabilul din faţa sucursalei”.

Poliţiştii braşoveni au deja un cerc de suspecţi . În acelaşi cartier, în septembrie 2014, hoţii au furat, în 37 de secunde, un seif de 50 de kilograme din sucursala unei bănci.

”În acest moment avem un cerc de suspecţi, asupra căruia urmează să ne pronunţăm”, a declarat subcomisar de poliţie Alina Maria Ivan, purtător de cuvânt IPJ Braşov. Numărul suspecţilor nu a fost însă precizat şi nici alte detalii nu au fost făcute publice, cercetările fiind în curs.

Vineri, la ora închiderii băncii, în bancomat se aflau 160.000 de lei..

Un localnic susţine că i-ar fi văzut pe cei care au acţionat. El povesteşte că ar fi vorba despre ”trei persoane, două în negru şi una în alb, cu fâş alb”, care ar fi avut şi cagule pe cap.

”Ăla din spate avea o plasă, o pungă, făcută ghemotoc, ca o franzelă, o avea în mână şi ăla din faţă de tot, care a ajuns primul pe Arinului, făcea cu mâna, mai repede, ce le zicea nu ştiu. (...) N-am auzit discuţia. (...) Era 4 fără 25”, a declarat localnicul, care a văzut suspecţii înainte ca aceştia să dispară după bloc.

Explozie bancomat Brasov

Ideea nu e tocmai originală. În luna noiembrie, doi indivizi au folosit o instalaţie improvizată dintr-o butelie cu gaz, pentru a arunca în aer ATM-ul unei bănci din Bolintinul din Vale, judeţul Giurgiu. Explozia nu a reuşit decât să spargă geamurile instituţiei şi au fugit.

 

Citește și: