Andreea Tobias
886 vizualizări 26 oct 2017

UPDATE: Incendiul de la bordul remorcherului Hercules a fost lichidat de pompieri după aproximativ patru ore de intervenţie în condiţii deosebit de grele. Nimeni nu a fost rănit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit directorul ARSVOM, agenţia căreia îi aparţine remorcherul, Daniel Manole, se pare că pagubele produse de incendiu nu ar fi majore.

”La o primă vedere se pare că pagubele nu sunt chiar aşa mari. Acum s-a terminat intervenţia, iar băieţii mei sunt jos (sala motoare - n.r.). Ar fi vorba de nişte cabluri, de tablouri electrice şi cam atât. Dar rămâne să vedem”, a declarat Manole.

 

Explozia s-a produs la bordul remorcherului Hercules în timpul intervenţiei de stingere a incendiului, dar niciunul dintre militarii care intervin pentru lichidare nu a fost rănit.

Cei ce se aflau în interiorul vasului au fost scoşi la timp de către colegii lor.

Pompierii luptă în continuare pentru stingerea focului de pe remorcherul Hercules, la mai bine de două ore de la izbucnirea incendiului, alimentând autospeciale de intervenţie direct din mare.

Intervenţia pompierilor este dificilă din cauza substanţelor inflamabile aflate în interiorul vasului, a buteliilor, a motorinei folosite ca şi combustibil şi a diverselor uleiuri folosite la motoare.

Ultimele informaţii arată că incendiul ar fi pornit de la sala motoare, în timp ce muncitorii făceau lucrări de sudură şi s-ar fi aprins reziduuri.

Conform reprezentanţilor ISU Dobrogea, pompierii lucrează în binom, asiguraţi cu cordiţe şi echipaţi cu măşti şi tuburi de oxigen şi încearcă în continuare să identifice focarul unde se manifestă incendiul.

”Accesul este extrem de dificil din cauza încăperilor foarte strâmte, inundate cu fum”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriţă.

Incendiul a izbucnit, joi, în camera motoare a remorcherului Hercules, singurul vas românesc de salvare în condiţii extreme, aflat în Portul Constanţa.

Citește și: