Ciprian Nedelcu
1322 vizualizări 30 apr 2018

Tânăra de 28 de ani, din Iaşi, însărcinată, a fost lovită de o maşină pe trecerea pentru pietoni din zona pasajului Nicolina din Iaşi. Potrivit poliţiştilor, şoferul unui autoturism nu a acordat prioritate de trecere victimei, care s-ar fi angajat în mod regulamentar în traversarea străzii.

Femeia de 28 de ani a început să traverseze strada prin loc marcat, după ce maşinile de pe banda întâi şi a doua i-au acordat prioritate. Un tânăr din Focşani care circula pe banda a treia, pe linia de tramvai, a lovit-o în plin.

„Printr-un apel la 112, Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi a fost solicitat să intervină la un accident rutier cu victimă, pe bulevardul Nicolae Iorga, în zona fostului Bazar. A fost dirijat imediat un echipaj medical de urgenţă cu medic, care, la locul solicitării, a găsit o femeie de 28 de ani, pieton. Aceasta era conştientă, avea un traumatism cranio-cerebral cu plagă, traumatism cranio-facial, observaţie fractură membru inferior stâng şi se află în trimestrul al doilea de sarcină. A fost evaluată şi, după acordarea asistenţei medicale de urgenţă, pacienta a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului «Sfântul Spiridon», pentru investigaţii de specialitate”, a declarat luni, corespondentului Mediafax, Nicolai Pralea, purtătorul de cuvânt al SAJ Iaşi.

Poliţiştii ieşeni au anunţat că au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar şoferul nu era sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tânărul le-a declarat poliţiştilor că nu a observat femeia care se angajase în traversare, dar primele cercetări arată ca acesta circula cu viteza mare.

Citește și: