18 vizualizări 6 mar 2006
Fiica fostului campion la lupte greco-romane Ion Draica a suferit un grav accident de circulatie, in Constanta. Ioana Alina Draica (19 ani) se afla sambata, la ora 4, la volanul unui Chrysler CT 07 BMF, cu care se indrepta spre casa, pe bdul Aurel Vlaicu. Cu cateva luni de experienta in sofat, tanara circula pe banda intai a soselei de centura, cu viteza excesiva. Ajunsa in zona Targului de legume-fructe, in curba de la intersectia cu strada Murelor, soferita a pierdut controlul volanului. Autoturismul s-a izbit violent de un stalp de pe marginea drumului, pe care l-a pus la pamant, apoi s-a rasturnat de cateva ori, oprindu-se pe carosabil. In stare extrem de grava, Ioana Alina Draica a fost internata direct la Reanimare in Spitalul de Urgenta din Constanta, dar leziunile severe i-au determinat pe medicii constanteni sa trimita pacienta la Bucuresti. Fata a fost transportata ieri la pranz, cu elicopterul SMURD, la Spitalul Floreasca. Ioana Alina Draica este in pericol sa isi piarda piciorul drept, zdrobit in accident - alternativa la care medicii vor recurge pentru a-i salva viata.

Fosta glorie a sportului, Ion Draica pare a nu mai iesi din sirul de intamplari dramatice care i-au marcat viata. Adulat in arena, campionul de greco-romane a iesit din sport cu multiple distinctii nationale si internationale, olimpice si mondiale. Retras din activitatea competitionala, Draica s-a lansat la inceputul anilor `90 in afaceri. Pentru cariera sa prodigioasa, el a fost numit presedinte al Clubului Sportiv Farul, apoi al Federatiei Romane de Lupte. Perioada fasta a culminat cu intrarea sa in politica si preluarea conducerii filialei locale a Partidului Noua Romanie. Inconjurat de laude si lingusiri, Ion Draica ajunsese sa fie abonat la sponsorizarea de evenimente sportive, artistice si scolare.

Emulatia care se starnise in jurul celui care parea nascut in zodia norocului s-a stins abrupt, cand - inglodat in datorii contactate de la lumea interlopa - Ion Draica nu a mai putut sustine imperiul cladit artificial. In anul 2000, creditele sale catre AVAB insumau 364 miliarde lei. Draica era actionar in 27 firme, iar afacerile sale (imbuteliere de bere, asamblare de televizoare color, supermarket, turism, alimentatie publica, agricultura, imobiliare si fier vechi) au dat faliment una dupa alta. Dintr-un invingator, Ion Draica a ajuns inculpat pentru inselaciune, fals, uz de fals, evaziune fiscala. Teancul de dosare a avut ca rezultat condamnarea lui Draica in 2004, dar fostul campion a scapat de inchisoare printr-o gratiere. In urma cu un an, ministrul Economiei, Codrut Seres, l-a acuzat de implicare in contrabanda cu produse petroliere. Printr-o scrisoare deschisa in care a facut apel la renumele dobandit in cei 20 ani in care a slujit tricolorul national, Ion Draica a negat acest gen de afaceri.

Citește și: