29770 vizualizări 7 ian 2016

O aeronavă Blue Air care zbura de la Bucureşti către Barcelona, cu 116 persoane la bord, a ratat aterizarea pe Aeroportul din Cluj, ieşind în afara pistei cu 10-20 de metri, în condiţii meteo potrivnice. În timp ce mai mulţi pasageri ai aeronavei au declarat că pista era acoperită cu un strat gros de zăpadă, directorul aeroportului clujean şi Romatsa susţin că operaţiunea de deszăpezire a pistei era în curs şi că stratul de zăpadă era de doar 3 milimetri.

Directorul aeroportului clujean a declarat că piloţii aeronavei Blue Air ştiau în ce condiţii meteo şi de pistă aterizează, Romatsa arătând raportul pe minute, din care reiese că situaţia de la sol le fusese comunicată piloţilor cu 8 minute înainte de aterizare. Blue Air nu neagă aceste lucruri. David Ciceo, directorul aeroportului, a susţinut chiar că aeronava ar fi aterizat pentru că nu mai avea combustibil destul, însă compania a negat acest lucru, invocând faptul că pilotul nu a cerut aterizarea de urgenţă.

Blue Air a explicat că în condiţiile meteo date, comandantul aeronavei şi-a dat seama că aderenţa la pistă nu este corespunzătoare şi de aceea frânarea nu a reuşit să oprească avionul, care a părăsit pista, înclinându-se într-o parte. Pasagerii au fost evacuaţi în siguranţă, fără ca nimeni să fie rănit.

Procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Cluj au deschis un dosar în care cercetează împrejurările în care avionul a ieşit de pe pista Aeroportului Cluj-Napoca, la aterizare.

Dialogul dintre Turnul de Control şi pilotul Blue Air, conform Digi 24:

Pilot: Turnule 9301 - tocmai am ieşit din pistă.

Turnul de control: Confirm. Bine aţi venit! Aţi eliberat pe Oxford, continuaţi spre Delta, către poziţia de îmbarcare numărul 6...

Pilot: Nu m-aţi înţeles! Am ieşit din pistă.

Turnul de control: Sunt turnul, confirm, mulţumesc!

Pilot: Suntem ieşiţi din pistă, nu s-a întâmplat nimic, suntem pe sol. Motoarele încă funcţionează. Ne uităm la situaţie şi pe urmă vom proceda la o evacuare.

Turnul de control: Sunt turnul, confirmăm, anunţăm imediat solul! O să vină imediat utilaje pentru asistenţă.

Turnul de control: Toate staţiile de la sol au fost anunţate, o să vină pentru asistenţă. Dacă puteţi să comunicaţi, aţi ieşit din pistă? Aveţi avarii? Să ştiu ce să comunic la sol.

Pilot: Deci, am ieşit din pistă, pe partea dreaptă. Suntem în proces de oprire a motoarelor. Şi din câte vedem, e posibil să fi atins cu motorul. Confirm, fără victime.

Turnul de control: Am confirmat pe partea dreaptă, am să comunic la sol. Confirm, fără victime, acum o să vină asistenţa. Am considerat pista ocupată, blocată, până se eliberează.

Pilot: Aşteptăm o maşină de la dumneavoastră, de la pompieri, să evalueze situaţia de prin afară, pentru că noi nu vedem tot avionul. Momentan noi suntem bine, nu avem pericol de foc. Dacă îi vom evalua pe slide-uri (n.r. topogane) sau vom coborî pasagerii pe scări.

Turnul de control: Am confirmat, am vorbit cu dispecerul, prima maşină care a ajuns lângă dumneavoastră nu a observat daune ale aeronavei.

Filmul evenimentelor, conform ROMATSA

Controlorii de trafic aerian au informat piloţii avionului Blue Air cu câteva minute înainte de aterizarea la Cluj, cu datele furnizate de aeroport, că pista este acoperită cu zăpadă umedă şi are un coeficient de frânare mediu, a anunţat Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA.

- ora 07:20 aeroportul a solicitat accesul pe pistă a mai multor utilaje pentru deszăpezire.

"Informaţiile privind timpul solicitat de curăţare a pistei au fost transmise de către aeroport către ROMATSA, informaţii pe care controlorii de trafic aerian le-au transmis, la rândul lor, piloţilor; ROMATSA şi-a dat acordul”, arată Romatsa într-un comunicat de presă.

ora 07:51 aeroportul a informat turnul de control că pista a fost eliberată. „Controlorii de trafic aerian ai ROMATSA au respectat procedura de comunicare cu echipajul aeronavei şi personalul aeroportului privind informarea legată de disponibilitatea pistei şi nu au intervenit în activitatea de curăţare a pistei de către aeroport”.

- ora 7:52, controlorii de trafic aerian ROMATSA au informat piloţii aeronavei care executau manevra de apropiere că pista este contaminată cu zăpadă umedă de 3 mm şi are un coeficient de frânare mediu.

- ora 08:00 aeronava Blue Air a aterizat.

Administraţia Serviciilor de Trafic Aerian menţionează că nu are niciun fel de atribuţii privind curăţarea pistei şi nici privind stabilirea stării acesteia. "ROMATSA primeşte informaţiile privind starea pistei de la aeroport şi le comunică piloţilor", menţionează sursa citată.

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo a declarat, joi, presei, că pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj condiţiile de aterizare erau bune.

"Avionul a ieşit de pe pistă pe o distanţă de circa 20 de metri. Condiţiile de aterizare pe aeroportul clujean erau bune, iar piloţii cunoşteau aceste condiţii. S-au luat măsuri conform standardelor internaţionale. Au ieşit de pe pistă ca să poată ateriza, dar condiţiile erau corespunzătoare. Era o frânare 3, în condiţiile în care frânare 1 înseamnă cea mai slabă, iar 5 cea mai bună. În condiţii de ninsoare, erau condiţii corespunzătoare de aterizare. Vizibilitatea era corespunzătoare pentru aterizarea pe aeroportul clujean, în cursul dimineţii, înainte de sosirea cursei Blue Air, au mai fost operate zboruri pe aeroportul clujean fără nicio problemă", a spus Ciceo.

Întrebat dacă piloţii ar fi solicitat turnului de control să aterizeze pentru că aeronava nu mai avea combustibil suficient, Ciceo a confirmat această solicitare şi a precizat că, în acel moment, utilajele aeroportului deszăpezeau, dar condiţiile de aterizare erau bune.

Blue Air: Aterizarea a avut loc în condiţii meteo dificile

Aterizarea avionului Blue Air care a ieşit cu circa 10 metri în afara pistei aeroportului din Cluj-Napoca a avut loc în condiţii meteo dificile, cu ninsoare şi zăpadă depusă pe suprafaţa pistei, dar în limitele admise pentru operare, a anunţat compania aeriană low cost, care neagă că  ar fi fost vorba de o aterizare de urgenţă cauzată de lipsa carburantului.

"Aeronava care efectua zborul de tip charter numărul OB 9301 pe ruta Otopeni-Cluj-Barcelona la aterizarea la Cluj a întâmpinat un incident minor depăşind cu aproximativ 5-10 m suprafaţa pistei. Aterizarea s-a efectuat în condiţii meteo dificile, ninsoare şi zăpadă depusă pe suprafaţa pistei de aterizare, dar conform buletinelor meteo transmise de turn în limitele admise pentru operare, inclusiv coeficientul de frânare declarat de către aeroport", arată Blue Air.

Compania menţionează că aeronava a aterizat la ora 08:00 şi că în faza finală de frânare din cadrul procedurii de aterizare comandantul aeronavei a observat ca aderenţa pe pistă nu este suficient de mare pentru a permite oprirea în limitele pistei de aterizare, avionul alunecând circa 10 metri în afara acesteia.

"Conform buletinului meteo transmis de către Romatsa (informaţii preluate de la reprezentanţii aeroportului Cluj) la ora 07:30 frânarea pe pista de aterizare era medie spre bună existând depuneri de zăpadă. În aceste condiţii, conform manualului de operare al aeronavei, aterizarea şi frânarea se pot efectua în siguranţă. Ulterior aterizării, un nou buletin meteo a fost emis, buletin în care condiţiile meteo descrise erau: acoperire până la 100% a suprafeţei pistei cu zapadă udă şi condiţii de frânare medii", arată operatorul aerian.

La bord se aflau 110 pasageri şi 6 membri ai echipajului.

Mărturiile pasagerilor

Unul dintre pasagerii din avionul Blue Air, Mihai Alexandru, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că pilotul a aterizat foarte bine, dar avionul a alunecat.

"A fost o problemă cauzată de pista aeroportului care nu a fost curăţată de zăpadă. Când am coborât din avion, am văzut că era un strat de trei-patru centimetri de zăpadă. Pilotul a aterizat foarte bine, nici nu ne-am dat seama ce s-a întâmplat, dar apoi am văzut că am ieşit de pe pistă. A alunecat avionul şi s-a întors într-o parte. Eu merg la muncă în Spania, sunt şofer, cam ştiu cum stă treaba cu zăpada", a spus el.

Un alt pasager, Adrian, a declarat, la rândul său, că de vină pentru incident sunt cei de la aeroport, care nu ar fi curăţat pista de zăpadă.

"Cred că stratul de zăpadă de pe pistă era de peste 10 centimetri, iar pilotul văzând că nu poate opri avionul l-a scos în afara pistei. După ce am coborât cu bine din avion au început cei de la aeroport să cureţe zăpada cu lopeţi", a spus Adrian.

 

Citește și: