Deprtamentul Corespondenţi
6012 vizualizări 20 apr 2012

Poliţiştii au prins două persoane suspectate că au tâlhărit, la Craiova, o femeie care fusese lovită de o maşină pe trecerea de pietoni, cei doi agresori urmând să fie audiaţi la sediul Poliţiei Dolj, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Dolj, agent Amelia Căprărin, autorii tâlhăriei sunt un bărbat şi o femeie, ambii de etnie romă.

"Incidentul a avut loc în data de 6 aprilie. Femeia a fost lovită de o autoutilitară pe trecerea de pietoni din cartierul 1 Mai şi a suferit o contuzie la genunchiul stâng. Şoferului i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală. Când au ajuns poliţiştii, ea era deja în ambulanţă. În urma imaginilor (n.r. - cu femeia jefuită de hoţi în timp ce era culcată la pământ), poliţiştii s-au autosesizat şi se fac cercetări pentru identificarea autorilor", a declarat agentul Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Potrivit anchetatorilor, femeii i-a fost sustrasă suma de zece lei.

Hoţii s-au aplecat să-i ia cerceii. Cu ultimele puteri, şi-a pus mâna la urechi

Martorii au povestit că Luminiţa Cojocaru, în vârstă de 49 de ani, a fost lovită de o maşină pe trecerea de pietoni, iar în timp ce era la pământ două persoane s-au apropiat de ea şi i-au căutat prin lucruri pentru a o jefui. "Femeia era la pământ şi am văzut cum nişte persoane se apropie de ea şi încep să-i caute prin plase. Dânsa mi-a povestit după că hoţii s-au uitat în ochii ei şi s-au aplecat să-i ia cerceii, dar ea, cu ultimele puteri, a pus mâinile la urechi. A avut noroc la un moment dat, când a apărut o doamnă şi s-a aşezat paravan ca hoţii să nu-i ia tot ce avea asupra ei", a declarat Elena Dinu, martoră la acest incident.

 

 

Rudele femeii au spus că, imediat după producerea accidentului, femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă, fiind diagnosticată cu contuzie la genunchiul stâng, însă nu a necesitat spitalizarea, de două săptămâni femeia fiind în concediu medical. Pentru a ieşi din starea de şoc, femeia va fi consiliată de un psiholog.

"Am văzut şi noi imaginile la televizor. Mama a avut doar documente, pe care hoţii le-au aruncat apoi chiar sub maşina Poliţiei. Am mers la Poliţie şi am dat numărul maşinii în care s-au urcat hoţii. I-am întrebat dacă o să-i identifice şi ne-au zis să depunem plângere. Vrem, deocamdată, ca mama să fie sănătoasă", a declarat fiica victimei, care a refuzat să-şi decline identitatea.

Antonie Solomon: "Femeia tâlhărită e bolnavă psihic. Nu a depus plângere de frică să nu fie dusă la sanatoriu"

Primarul municipiului Craiova, Antonie Solomon, a declarat că femeia lovită de maşină şi tâlhărită este bolnavă psihic şi nu avea mulţi bani la ea deoarece trăieşte o “dramă materială”.

“Locatarii din blocul în care locuieşte persoana respectivă au venit în această dimineaţă la mine (n.r. 20 aprilie) şi mi-au spus că este bolnavă psihic, cu mari probleme de comportament şi care trăieşte o dramă materială. Prin urmare nu putea să aibă teancuri de bani, aşa cum s-a vehiculat în presa centrală”, a spus Antonie Solomon, potrivit jurnalulolteniei.ro

Chiar dacă s-a declarat şocat de imaginile prezentate, Solomon susţine că femeia nu a depus plângere la poliţie de frică să nu fie dusă la sanatoriu.

Citește și: