Gandul.info
Departamentul Social - Mediafax
1021 vizualizări 20 feb 2018

"Imediat după conferinţa de presă susţinută azi (luni -n.r.) la prânz, în care am anunţat finalizarea comisiei de licitaţie şi că în curând vom avea 400 de autobuze Euro 6 am primit mai multe ameninţări pe Facebook şi email. Pe scurt ce anume se revendica, de ce o companie din Turcia a câştigat licitaţia, şi nu din altă ţară", a declarat Gabriela Firea, luni seară, la România TV.

Primarul general a arătat că este coordonator principal de credite, aprobă bugetul, dar că nu face parte din comisia de licitaţie, acest lucru fiind rezolvat de către comisiile special aprobate.

"Ceea ce se spune în aceste ameninţări ar însemna o încălcare a legii, încercând să obligi un primar să dea câştigător o companie sau alta. Dacă sunt semne de întrebare, sunt instituţii care pot să verifice ce s-a realizat. Au fost patru ofertanţi, dar în final au rămas Mercedes şi Otokar. A câştigat compania din Turcia, Otokar, care e înfiinţată în 1963 şi are contracte în toate capitalele europene. Nu primarul general selectează companii, ţara de origine a unor produse, ca primarul să primească ameninţări că i se va întâmpla ceva personal, soţului, copiilor, să avem grijă cum mergem pe stradă, că lucrurile nu vor rămâne aşa", a mai spus Firea.

Primarul general a anunţat, luni, compania care a câştigat licitaţia pentru înnoirea parcului auto al RATB cu 400 autobuze. Astfel, PMB va cumpăra cele 400 de vehicule de la compania turcească Otokar Europe cu suma de 250.000 de euro, plus TVA, pentru fiecare vehicul.

Citește și: