Nicolae Oprea
300 vizualizări 20 mar 2019

„Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice are absolut toate facturile de la ELCEN în termen, nu există factură a cărei scadenţă să fie depăşită. Subliniez, pentru a clarifica situaţia existentă şi pentru ca populaţia să nu aibă motiv de îngrijorare, că toate sumele datorate în prezent sunt facturi curente. Ca de fiecare dată, asigurarea acestui tip de serviciu public către populaţie este în atenţia noastră permanentă, tocmai pentru că este unul esenţial pentru calitatea vieţii în Capitală”, susţine Gabriela Firea printr-un comunicat de presă remis, miercuri, Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor PMB, deşi există întârzieri la plata gazelor în avans de către Primăria Capitalei, acestea nu afectează procesul de furnizare, „întrucât, până la data ajungerii la termenul de scadenţă a primei facturi între RADET şi ELCEN, această situaţie va fi remediată, astfel încât, în continuare, să nu existe facturi depăşite”.

„Plăţile vor fi efectuate, aşadar, până la scadenţă. Reamintim că situaţia acestor plăţi este generată de neaprobarea bugetului la nivel naţional, fapt care a făcut imposibilă aprobarea bugetului local al Municipiului Bucureşti”, se arată în comunicatul PMB.

Precizările vin după ce, tot miercuri, administatorul judiciar la ELCEN a anunţat că neîndeplinirea obligaţiilor legale de către Primăria Bucureşti atrage riscul real şi iminent ca alimentarea Capitalei cu apă caldă să fie oprită în perioada următoare, anunţă compania Sierra Quadrant.

„Întrucât Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) refuză să-şi respecte obligaţiile de plată stipulate în OG 36/2006 privind plata subvenţiei aferente energiei termice livrate către populaţie şi nu a efectuat nici până în prezent plata sumelor prevăzute pentru luna ianuarie, Capitala se află într-un moment critic. În lipsa acestor fonduri, ELCEN nu îşi poate achita obligaţiile de plată restante către ROMGAZ (furnizorul de gaze naturale), situaţie în care ROMGAZ poate sista livrarea materiei prime către ELCEN. Acest fapt conduce automat la oprirea tuturor instalaţiilor utilizate de ELCEN pentru producerea energiei termice, distribuită ulterior de RADET către utilizatorii finali (cetăţeni, şcoli, gradiniţe, agenţi economici)", transmite compania Sierra Quadrant, administratorul judiciar al Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN), într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Foto: Hepta

Citește și: