Alexandra Stroe
3319 vizualizări 8 mai 2017

În acelaşi dosar a fost condamnat la cinci ani şi şase luni Ovidiu Crăpătureanu, fost director al Registrului Auto Român (RAR). Instanţa a dispus ca cei doi să plătească daune către RAR în valoare de 876.610 euro. Decizia poate fi contestată.

Fostul director al Registrului Auto Român (RAR) Ovidiu Crăpătureanu şi Flavius Câmpeanu, director tehnic la aceeaşi instituţie, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în mai 2013 într-un dosar legat de cumpărarea unui teren supraevaluat, prejudiciul fiind estimat la peste un milion de euro.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 3 iunie - 16 septembrie 2008, Crăpătureanu şi Câmpeanu, sub pretextul construirii unui poligon de încercări autovehicule, au făcut demersuri pentru achiziţionarea unui teren de 536.140 metri pătraţi, situat în extravilanul comunei Roata de Jos, judeţul Giurgiu, la un preţ cu mult mai mare decât valoarea sa de piaţă, cauzând RAR un prejudiciu în cuantum de 1.076.509 de euro, reprezentând diferenţa dintre preţul de achiziţie (1.179.508 de euro) şi valoarea de piaţă a terenului (102.999 de euro) la data cumpărării.

Procurorii DNA susţin că terenul a fost cumpărat prin încălcarea procedurilor privind evaluarea ofertelor de vânzare bunuri imobile, la un preţ de 2,2 euro metrul pătrat, în condiţiile în care vânzătorul terenului anunţase public, prin mijloace de informare în masă, o ofertă de vânzare a terenului la preţul de 0,75 euro metrul pătrat.

De asemenea, arată DNA, memoriul tehnic de realizare a poligonului, semnat de inculpatul Flavius Câmpeanu, în calitate de director tehnic, a fost întocmit nedocumentat şi nerealist, atât din punct de vedere al costurilor de amenajare, cât şi al dimensiunilor. Astfel, precizează anchetatorii, configuraţia terenului pentru construirea poligonului a fost modificată de mai multe ori pentru ca, în final, să corespundă cu suprafaţa de teren oferită spre vânzare.

Citește și: