Laura HOLBAN
Departament Corespondenţi
1805 vizualizări 2 feb 2012

Fiul cel mare al primarului din Deta, Bogdan Roman, a fost implicat ieri noapte într-un nou scandal în urma căruia două persoane au ajuns la spital. Roman este cercetat în două noi dosare penale, după ce anul trecut, în luna iulie, a fost identificat drept parte a unui grup de agresori care au înjunghiat trei tineri în urma unui atac cu săbii. Fratele său mai mic, Călin Roman, a fost şi el arestat alături de fratele său după altercaţia de vara trecută. 

Potrivit şefului Poliţiei Timiş, comisarul-şef Gheorghe Popescu, în noaptea de marţi spre miercuri la Deta a avut loc o altercaţie între Bogdan Roman, fiul cel mare al primarului din oraş, şi alţi doi tineri.

Conform acestuia, cei doi tineri care s-au bătut cu Bogdan Roman au fost transportaţi la spitalul din Deta, la recomandarea şefului postului de poliţie al oraşului.

"Unul dintre cei bătuţi are nevoie de cinci zile de îngrijiri medicale, iar în acest sens a obţinut un certificat medico-legal, iar cel de-al doilea nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Pe numele lui Bogdan Roman s-au întocmit două dosare penale - unul pentru vătămare corporală, iar cel de-al doilea pentru violenţe", a declarat corespondentului MEDIAFAX comisarul-şef Gheorghe Popescu.

Pe de altă parte, preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin, a solicitat, într-o conferinţă de presă, demisia primarului din Deta, Petru Roman, în urma acestui scandal.

"Dacă acest lucru se adevereşte, solicităm demisia şi demiterea de urgenţă a primarului din Deta, Roman Petru", a declarat Titu Bojin.

Fiul cel mare al primarului din Deta, Bogdan Roman, împreună cu fratele său, Călin, au fost implicaţi într-un scandal în noaptea de 23 spre 24 iulie 2011, când a avut loc o altercaţie între două grupuri de tineri. În urma scandalului, trei persoane au fost rănite şi au ajuns la spital. Fraţii Roman şi alţi trei prieteni ai lor au fost arestaţi preventiv, însă după aproape patru luni ei au fost eliberaţi.

Procesul continuă în acest dosar, cei implicaţi fiind cercetaţi în stare de libertate, dar cu interdicţia de a părăsi judeţul.
În urma scandalului, ministrul de Interne, Traian Igaş, a dispus o anchetă la Deta, care a fost coordonată de şeful Poliţiei Române.

Liviu Popa anunţa că şeful Poliţiei Deta, şeful Compartimentului de Ordine Publică şi trei lucrători de Poliţie din Deta sunt cercetaţi prealabil în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului democrat-liberal din localitate.
Ulterior, ministrul Traian Igaş anunţa că şeful Poliţiei Deta, Viorel Goloşie, a demisionat din funcţie. Goloşie şi-a depus apoi raportul de pensionare.

Şeful Poliţiei Române declara că poliţiştii care au intervenit în timpul incidentului de la Deta au acţionat conform procedurilor, dar verificarea privind activitatea Poliţiei de la Deta a constatat neajunsuri care vor face obiectul unor cercetări prealabile extinse în cazul a zece agenţi şi ofiţeri.

Citește și: