Gandul.info
Ionut Jifcu
531 vizualizări 3 oct 2017

Gheorghe Perieţeanu era acuzat că, anul trecut, de ziua localităţii Icoana, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, le-a împărţit locuitorilor comunei bonuri în schimbul cărora aceştia puteau să primească mici şi bere. Anchetatorii considerau acest gest al candidatului de atunci la primărie drept mită electorală.

„S-a reţinut că suspectul Perieţeanu Gheorghe, în calitate de primar al comunei Icoana şi de şef al Organizaţiei PNL din comuna Icoana, a obţinut o sponsorizare de 10.000 lei de la SC M. SRL - Slatina pentru organizarea «Zilei Comunei Icoana», bani pe care i-a folosit în interes personal. Totodată, s-a reţinut că suspectul Perieţeanu Gheorghe, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, a dispus ca martorii M. F., S. V., P. R., T. C., C. I., C.C.D. şi P. M., funcţionari ai Primăriei comunei Icoana, să distribuie tichete valorice, tipărite în mod abuziv, în scopul de a obţine capital electoral”, se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul Slatina.

Ei au fost însă contrazişi de magistraţii Judecătoriei Slatina, care au decis că nu există fapta, potrivit soluţiei postate pe portalul instanţei.

Decizia nu este definitivă.

Citește și: