332 vizualizări 11 iul 2019

Dana Tiţian s-a prezentat, joi dimineaţă, la sediul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), judecătoarea nefăcând niciun fel de declaraţii în faţa jurnaliştilor.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Dana Tiţian a fost chemată pentru audieri în dosarul fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea.

Fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi fostul procuror Mircea Negulescu sunt cercetaţi de Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru constituire de grup infracţional organizat. Cei doi sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare întocmită de către fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetăţean din Chişinău, Serghei Petruş. Vlad Cosma ar fi fost ameninţat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public că Serghei Petruş nu există.

Citește și: