Catalin Lupasteanu - Mediafax
Livia Ispas - Mediafax
535 vizualizări 22 oct 2012

Lidia Bărbulescu a ajuns la sediul DNA în jurul orei 12.30, ea declarând că nu ştie în ce dosar a fost chemată de procurorii anticorupţie să dea declaraţii.

Surse judiciare au decalarat că Lidia Bărbulescu ar fi fost chemată pentru a fi audiată în dosarul de corupţie al judecătoarelor ICCJ Gabriela Bîrsan şi Iuliana Puşoiu.

În acelaşi dosar au fost audiate, luni, în calitate de martori, judecătoarea Georgeta Barbălată şi fostul ministru al Justiţiei Rodica Stănoiu.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Rodica Stănoiu ar fi fost întrebată de anchetatori în legătură cu o excursie pe care a făcut-o în urmă cu mai mulţi ani împreună cu soţii Gherbovan. Potrivit surselor citate, la acea vreme Rodica Stănoiu şi soţii Gherbovan ar fi apelat la serviciile societăţii de turism Marshall.

La ieşirea din sediul DNA, Rodica Stănoiu nu a dorit să dea declaraţii.

În 10 noiembrie 2011, DNA informa că judecătoarele Gabriela Bîrsan (preşedintele Secţiei de contencios administrativ a ICCJ, între timp revocată din funcţie, n.r.) şi Iuliana Puşoiu ar fi primit bijuterii şi alte foloase în schimbul facilitării soluţionării favorabile a unor dosare aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia de contencios administrativ şi fiscal.

În această cauză, procurorii DNA fac acte de urmărire penală faţă de Gabriela Victoria Bîrsan, Iuliana Puşoiu, pentru trafic de influenţă, Claudia Gherbovan Silinescu, avocat în Baroul Bucureşti, pentru cumpărare de influenţă şi de omul de afaceri Gabriel Chriac, pentru cumpărare de influenţă.

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, în perioada mai 2010 - mai 2011, Bîrsan şi Puşoiu au primit, în mod repetat, de la Claudia Gherbovan Silinescu şi Gabriel Chiriac diferite foloase reprezentând bijuterii, contravaloarea unor bilete de avion şi plata cazării pentru diferite deplasări în străinătate, suportarea cheltuielilor ocazionate de organizarea unor petreceri la restaurant, asigurarea folosinţei gratuite a unui apartament situat în Paris. Foloasele respective au fost primite în schimbul facilitării soluţionării favorabile a unor dosare aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia de contencios administrativ şi fiscal.

În februarie 2012, procurorii DNA i-au pus sub învinuire în acest dosar şi pe fostul şef al Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie Anton Pandrea şi pe judecătoarea Corina Corbu, de la Secţia de contencios administrativ, fiind acuzaţi de favorizarea infractorului.

Judecătorul Anton Pandrea i-ar fi comunicat Corinei Corbu faptul că s-a emis mandat de interceptare în cazul judecătoarelor Gabriela Bîrsan şi Iuliana Puşoiu, la solicitarea DNA.

(Serviciul FOTO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini.)

Citește și: