Cătălin Legănel
1129 vizualizări 12 iun 2012

Un fost colonel de Jandarmerie şi fostul preşedinte al PP-DD Constanţa Mariana Ciuciuleacă sunt vizaţi de o anchetă DIICOT privind o grupare de cămătari, care ar fi creat un prejudiciu de aproximativ două milioane de euro, în acest caz fiind făcute, marţi, opt percheziţii.

Potrivit unor surse judiciare, fostul colonel Nicolae Aldea, în prezent administrator al unei societăţi comerciale, şi fostul preşedinte al PPDD Constanţa, Mariana Ciuciuleacă, sunt acuzaţi, alături de alte persoane, de cămătărie, şantaj, constituirea unui grup infracţional, înşelăciune cu consecinţe grave şi lipsire libertate, după ce în perioada 2006 - 2012 ar fi împrumutat mai multor persoane diferite sume de bani, după care ridicau dobânzile percepute, făcând astfel imposibilă returnarea împrumuturilor.

Pentru a-şi recupera banii, ei ar fi folosit orice mijloace, inclusiv sechestrarea de persoane, pe care apoi le ameninţau şi le loveau, obligându-le astfel să semneze documente prin care le dădeau bunurile, imobilele sau terenurile cu care giraseră împrumutul. Anchetatorii spun că au fost astfel păgubite aproximativ 50 de persoane, prejudiciul total provocat fiind de circa două milioane de euro.

În cursul zilei de miercuri, poliţiştii constănţeni, coordonaţi de procurori ai DIICOT Constanţa, au făcut opt percheziţii la locuinţe ale membrilor grupării şi la mai multe firme, printre care şi la societatea de creditare a Marianei Ciuciuleacă - SC Maria Recuperări Creanţe SRL, iar mai multe persoane au fost ridicate pentru audieri.

Citește și: