8290 vizualizări 21 ian 2013

Fostul deputat PDL Alin Trăşculescu, cercetat de DNA pentu fapte de corupţie, a revenit, luni, la conducerea Registrului Auto Român Vrancea, instituţie pe care a condus-o timp de patru ani, până în 2008, când a fost ales parlamentar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit prefectului de Vrancea Cătălin Popescu, Alin Trăşculescu a revenit luni la conducerea filialei judeţene a Registrului Auto Român.

Citeşte şi NOUL COD RUTIER a intrat astăzi în vigoare. Ce modificări s-au făcut şi ce elemente de siguranţă are noul PERMIS AUTO


Trăşculescu a fost director al RAR Vrancea în perioada 2004-2008. În 2008, Alin Trăşculescu a fost ales deputat de Vrancea, iar ulterior a fost suspendat din funcţia de director al RAR, cu posibilitatea de a reveni în funcţie.

Alin Trăşculescu a făcut o cerere pentru a reveni în funcţia de la RAR, solicitarea fiindu-i aprobată, astfel că luni acesta s-a întors la serviciu.

Fostul deputat Alin Trăşculescu este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din trafic de influenţă. Ulterior, procurorii au extins cercetările în cazul lui Trăşculescu şi pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Alin Trăşculescu, acuzat că ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă autorităţile vrâncene să atribuie contracte de investiţii unor societăţi, a fost încarcerat în 29 noiembrie 2012, când Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii interdicţiei de a părăsi ţara cu arestarea preventivă, admiţând astfel propunerea DNA.

În 13 noiembrie, DNA a solicitat Camerei Deputaţilor, prin Ministerul Justiţiei, să avizeze cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu. În 16 noiembrie, Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a avizat cererea anchetatorilor, iar în 20 noiembrie Alin Trăşculescu a anunţat că demisionează.

Alin Trăşculescu a fost pus în libertate la începutul lunii decembrie 2012, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul fostului deputat faţă de înlocuirea interdicţiei de a părăsi ţara cu măsura arestării preventive.

La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, Alin Trăşculescu a candidat pentru un nou mandat de deputat în Vrancea, fără a mai avea sprijinul PDL, şi a obţinut doar 12, 58% din voturi.

Citește și: