139 vizualizări 19 sep 2013

Fostul deputat Stelică Iacob Strugaru a fost trimis în judecată de Parchetul instanţei supreme, care îl acuză de conflict de interese, după ce şi-a angajat fiul la biroul parlamentar.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Stelică Iacob Strugaru a solicitat, în perioada în care a fost deputat, angajarea fiului său şi a avizat contractul de muncă al acestuia la biroul său parlamentar, pe perioadă determinată.

În perioada în care a lucrat la biroul parlamentar, fiul lui Stelică Iacob-Strugaru a încasat 48.118 lei, a precizat Parchetul instanţei supreme, într-un comunicat de presă.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată pe Stelică Iacob Strugaru pentru conflict de interese.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În septembrie 2011, Agenţia Naţională de Integritate a cerut Parchetului instanţei supreme să cerceteze un posibil conflict de interese în cazul deputatului PDL Stelică Iacob Strugaru.

Potrigit ANI, Stelică Iacob Strugaru a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Radu, începând din 1 iunie 2009, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 7 Botoşani.

Citește și: