267 vizualizări 23 oct 2019

Într-o emisiune la Digi Tv, fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a spus că poate vorbi despre „baronii manualelor”, care conduc MEN.

„Ştiu doar de baronii manualelor din Ministerul Educaţiei. Dacă vreţi, facem emisiuni întregi despre şpăgile indirecte şi directe care se dau şi despre care şi DNA ştie, şi preşedintele statului ştie. (...) Tentaculele sunt acolo”, a spus Liviu Pop.

Întrebat dacă Ministerul Educaţiei nu este condus în prezent, de PSD, Liviu Pop a răspuns: „Nu e condus de PSD, e condus de baronii manualelor Ministerul Educaţiei, din 2011. Noi ne-am perindat pe acolo câte şase luni, cinci luni, fiecare cât noroc a avut (...) Pe zona manualelor şi a auxiliarelor, tentaculele baronilor sunt bine infiltrate, ştie şi preşedintele statului, că are informaţii de la SRI, şi premierul ştie, şi toţi miniştrii Educaţiei”, a afirmat fostul ministru.

Întrebat ce a făcut premierul în lupta cu aceşti baroni, Liviu Pop a afirmat că e „o luptă continuă”, fiind o cercetare şi la DNA.

„Ne luptăm cu ei, ne luptăm în continuare, e o luptă continuă, dacă ne ajută şi DNA în dosarele acestea cu siguranţă veţi vedea”, a mai spus Pop.

Fostul ministru a făcut şi o comparaţie, spunând că „astăzi în şcolile din România se vând manuale şi auxiliare neuatorizate, exact cum te-ai duce la farmacie (...) şi ai cumpăra un medicament care nu este omologat şi l-ai folosi”.

Liviu Pop a fost ministru al Educaţiei în perioada iunie 2017 – ianuarie 2018 în Guvernul Mihai Tudose.

 

Andronescu, despre afirmaţia lui Pop privind „baronii manualelor” din MEN: Nu s-a întâmplat aşa ceva

Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu are cunoştinţă de „baronii manualelor”, care ar conduce MEN din 2011 şi despre care a vorbit colegul său de partid, Liviu Pop.

Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu poate confirma afirmaţiile lui Liviu Pop, privind „baronii manualelor”, care conduc MEN.

„Cum aşa? Nu este adevărat! Eu cel puţin pot să garantez lucrul acesta: în perioada la care el face referire am fost şase luni în 2012 ministru şi opt luni acum (2019 - n.r). Nu pot să confirm o asemenea declaraţie, în niciun caz. Cel puţin pe mandatele mele, pot să vă asigur că aşa ceva nu s-a întâmplat”, a declarat Ecaterina Andronescu.

 

 

Citește și: