Oana Despa
1481 vizualizări 17 dec 2017

„Nu o să înţeleg niciodată de ce oamenii politici aleg să rămână ostaticii şantajului, dosarului şi presiunii făcute de securitate. De aceea, lansez astăzi România 3.0, având trei deziderate: demnitate, suveranitate şi dreptate. Această iniţiativă nu este una de dreapta sau de stânga, nu este una politică, ci o iniţiativă pentru a merge şi a duce România înainte, pentru recâştigarea demnităţii naţionale. Este pentru o Românie în care românii conduc instituţiile, nu instituţiile de forţă îi conduc pe români", a declarat, sâmbătă, Daniel Dragomir.

Fostul ofiţer SRI a explicat că platforma civică pe care a iniţiat-o va fi o „armă" în lupta contra statului paralel, menţionând că securitatea a căpătat o altă formă după 1989.

„Nu mi-am imaginat niciodată că voi ajunge în situaţia în care această frică răspândită prin teroare îşi are rolul în această ţară. România este prizoniera unor structuri de putere ocultă, nelegitime, subordonate exclusiv unor interese străine poporului român. Mass-media le-a numit statul paralel, eu le numesc ca fiind Securitatea 2.0, ca a doua formă pe care securitatea a îmbrăcat-o după 1989. Astăzi începe o luptă între România şi Securitatea 2.0", a adăugat Dragomir.

De asemenea, iniţiativa lui Dragomir îşi propune redobândirea demnităţii naţionale, prin introducerea mai multor strategii naţionale în acest sens.

Printre direcţiile indicate de platforma România 3.0 se numără ideea de a avea o constituţie a clarităţii şi a chilibrului între puteri, nevoia ca serviciile secrete să fie subordonate autorităţilor legitime ale poporului român, dar şi o justiţie care să facă dreptate tuturor românilor.

„Noi toţi suntem arestaţi de o putere ascunsă, ilegitimă şi abuzivă care, recurgând la subversiune, şantaj, ameninţări, determină deciziile politice, subminând astfel mecanismele democratice stabilite de Constituţie şi de legile ţării. Această putere este străină de interesul naţional: este o putere coruptă, formată din oameni şi grupuri de interese din sfera instituţiilor de forţă şi subordonată presiunilor externe", a explicat fostul ofiţer SRI.

Daniel Dragomir a prezentat şi un filmuleţ cu exemple de dosare care, spune el, au fost făcute la presiunea serviciilor. Printre acestea, cel al lui Andrei Chiliman, Toni Greblă sau Adrian Sârbu.

Citește și: