Adriana Mit
1622 vizualizări 15 mar 2019

Un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost deschis de poliţiştii timişeni, vineri, în cazul fostului şef al DNA Timişoara care s-a aruncat de la etajul şase. Dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost deschis vineri în cazul procurorului DNA Timişoara care s-a aruncat de la etajul şase al clădirii în care instituţia îşi desfăşoară activitatea.

Dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, care fac cercetări pentru moarte violentă.

„A fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, în care se fac cercetări pentru moarte violentă”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Diana Gîtan.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, un bărbat în vârstă de 48 de ani s-a sinucis, vineri dimineaţa, aruncându-se de la etajul şase al clădirii care adăposteşte şi sediul DNA Timişoara.

Conform unor surse judiciare, este vorba de procurorul Tamas Schiffbeck, care a fost şef al DNA Timişoara până în anul 2015.

Procurorul a venit, vineri dimineaţa, la muncă, a intrat în biroul său, iar la un moment dat a deschis geamul şi s-a aruncat în gol.

Poliţia anchtează cazul. Nu este cunoscută cauza care l-a determinat pe procurur să recurgă la acest gest. Potrivit unor surse, Tamas Schiffbeck avea o situaţie familială dificilă, pentru că soţia sa se află, grav bolnavă într-un spital din viena

Conducerea DNA anunţă că fostul şef DNA Timişoara, Tamal Schiffbeck, care s-a sinucis vineri dimineaţa aruncându-se din clădirea instituţiei, era un profesionist desăvârşit şi nu a fost vizat de vreo anchetă penală sau disciplinară.

„Conducerea şi personalul din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie îşi exprimă profundul regret pentru încetarea din viaţă, a domnului procuror Tamaş Schiffbeck, un bun coleg şi un profesionist desăvârşit. În acest moment de mare cumpănă, transmitem pe această cale sincere condoleanţe familiei. Dumnezeu să îl odihnească! Direcţia Naţională Anticorupţie nu are cunoştinţă ca domnul procuror Tamaş Schiffbeck să fi fost vizat de vreo anchetă penală sau disciplinară”, se arată într-un mesaj transmis de reprezentanţii DNA.

 

Citește și: