Adrian POPESCU
1009 vizualizări 18 feb 2013

A doua zi a Festivalului Olimpic de Iarnă al Tineretului European (FOTE) 2013 a adus şi prima medalie pentru echipa României. Patinatorul de viteză Emil Imre – clasat al 6-lea în proba de 1500 de metri disputată duminică, în prima zi a competiţiei - a cucerit medalia de argint în finala probei de 500 m short-trak.

Medalia de aur a fost cucerită de rusul Denis Ayrapetyan, în timp ce medalia de bronz a revenit italianului Leonardo Palla.

Emil Imre s-a calificat în finala de la 500 m după ce se impusese categoric în semifinală în faţa lituanianului Janis-Roberts Zvejkieks – pe care îl învinsese şi în sferturi – şi a francezilor Tristan Navarro şi Yoann Martinez. În proba similară a fetelor, aurul olimpic a revenit rusoaicei Sofia Prosvirnova, medaliile de argint şi bronz fiind cucerite de Kathryn Thomson (Marea Britanie) şi de Nicole Gomez Botter (Italia). Argintul lui Emil Imre la 500 m short-track este a cincea medalie din palmaresul participării României la Festivalul Olimpic de Iarnă al Tineretului European, după cele patru medalii de bronz cucerite la ediţiile anterioare ale competiţiei.

Citește și: