Gilda Popa
4727 vizualizări 14 nov 2018

Medicii de la Spitalul Judeţean Constanţa au descoperit că accesul către heliport este blocat chiar când au ajuns să preia un pacient adus cu elicopterul SMURD. Un şofer îşi parcase maşina exact pe locul pe unde se face accesul tărgilor cu pacienţi în stare gravă către heliportul spitalului. Cadrele medicale au fost nevoite să facă manevre riscante pentru sănătatea pacientului, mai precis să îl transporte în braţe.

Cazul a fost semnalat pe Facebook, unde fotografiile cu maşina parcată de şofer chiar pe locul pe unde se face accesul către heliport s-au viralizat.

Internauţii s-au revoltat şi au comentat nesimţirea şoferului pe pagina de Facebook ”Parchez ca un bou”.

”În primul rând TOATE maşinile alea staţionează pe spaţiu verde care este interzis.. deci nu doar mashina aia este în ilegalitate... toate trebuiesc amendate... chestia cu semnul de interzis este fix zero în acest caz... nu este un trotuar.... că să zicem că trebuia lăsat 1m pietonal... este vb de blocarea unei căi de access... dar poate a greşit ELICOPTERUL că a aterizat acolo”, scrie Florin.

”Spart geamul, scoasă din viteză şi împinsa. Dacă nu erau pompierii, o mutau cu camionul”, comentează un alt internaut.

Ulterior, conducerea unităţii medicale a identificat şoferul care a parcat autoturismul, fiind vorba despre un medic rezident.

De asemenea, reprezentanţii spitalului au dispus, miercuri, montarea unor stâlpi cu indicatoare care să interzică parcarea în locul respectiv.

 

Heliportul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a fost amenajat în 2011 de infanteriştii marini din cadrul Detaşamentului de Ingineri Combatanţi ai Black Sea Rotational Force - 11, aparţinând Corpului Puşcaşilor Marini ai SUA.

Beneficiarii sunt atât constănţenii şi locuitorii judeţelor învecinate, cât şi viitoarele generaţii de miliari care vor participa la exerciţiul Black Sea Rotational Force, au anunţat la acel moment comandanţii americani.

Pe platforma de aterizare, realizată de zece militari americani, pot ateriza atât elicopterele militare, cât şi cele ale SMURD.

 

Citește și: