141 vizualizări 5 feb 2018

UPDATE: Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti informează, după incendiul produs de un scurtcircuit la un laborator, că nu au fost înregistrate victime, incendiul a fost localizat strict la nivelul camerei tehnice, putând fi lichidat doar cu ajutorul extinctoarelor.

"Incendiul a fost declanşat la etajul 1 al spitalului de la un UPS situat în camera tehnică a unui angiograf, zona în care nu se află personal medical, pacienţi sau vizitatori, programul desfăşurându-se doar dimineaţă. Incendiul s-a limitat strict la nivelul camerei tehnice, iar pagubele au fost minore, neînregistrându-se victime şi nu a fost necesară intervenţia niciunei autospeciale, incendiul fiind lichidat cu extinctoare", reise dintr-un comunicat de presă transmis de către Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

SUUB a mai precizat că, din motive de securitate, a fost evacuat parţial etajul unu, până la evaluarea situaţiei şi lichidarea incendiului , iar în acest moment, activitatea se desfăşoară normal.

 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, în momentul în care pompierii au ajuns la Spitalul Universitar, fumul se manifesta la parter şi casa scării, etajele superioare nefiind afectate.

Scurtcircuitul s-a produs la un generator electric (UPS).

Incendiul s-a manifestat într-un spaţiu tehnic, iar pentru stingerea flăcărilor, pompierii au folosit stingătoarele.

Nu au fost pacienţi evacuaţi în urma incidentului, însă 20 de angajaţi ai unităţii spitaliceşti s-au autoevacuat.

La ora transmiterii ştirii, incendiul a fost stins.

La faţa locului au acţionat cinci autospeciale de stingere, o autoscară, un echipaj de descarcerare şi un echipaj SMURD.

Citește și: