Mădălina CHIŢU
Otilia Ciocan
Diana Parvulescu
Elvira Gheorghita - Mediafax
20721 vizualizări 8 mai 2015

Cotabiţă (59 de ani) a fost transportat de urgenţă la Spitalul Floreasca, după ce un echipaj SMURD l-a resuscitat timp 5-7 minute după ce a suferit un stop cardio-respirator, a declarat pentru gândul dr. Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt SMURD. 

Potrivit Cancan, artistul se afla la o sală de fitness din incinta unui hotel din capitală.

dr. Opriţa a menţionat că starea lui Cotabiţă este foarte gravă, deşi a fost conştient încă din momentul aducerii lui la spital. Cântăreţul este internat la terapie internsivă, unde este intubat şi ventilat mecanic.

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost supus unei coronarografii. În urma analizei, artistul nu are leziuni pe coronare, rămânând să îi fie investigată activitatea cerebrală. Coronarografia, analiză cunoscută şi sub numele de angiografia coronariană, este cea mai bună tehnică de diagnosticare a afecţiunii coronariene. Este vorba despre o investigaţie esenţială în explorarea acesteia, prin vizualizarea directă a arterelor coronare, responsabile de angină sau infarct.

Coronarografia se efectuează prin introducerea unui tub foarte subţire, numit cateter, în artera femurală. Prin acesta sunt introduse sondele de cateterism şi dirijate până la nivelul arterei coronare. Apoi se injectează un produs de contrast radiologic, care permite vizualizarea anatomiei arterelor coronare prin opacifierea arborelui coronarian. Astfel se poate observa diametrul interior al arterelor şi se pot localiza posibilele obstrucţii coronariene importante.

Majoritatea pacienţilor care au suferit un infarct miocardic prezintă arterele coronare blocate parţial sau complet. Procedura indică dacă arterele afectate pot fi tratate prin angioplastie sau prin chirurgie pe cord. Durata investigaţiei coronariene poater oscila între 40 şi 60 de minute, ea fiind urmată de o perioadă de şedere la pat între 12 şi 24 de ore.

Mesajul familiei pentru fanii cântăreţului: ”Vă mulţumim pentru gândurile bune”

Milena Cotabiţă, una dintrecele două fiice ale cântăreţului, a postat un mesaj pe contul personal de Facebook, la scurt timp după ce tatăl său a fost transportat în stare gravă la Spitalul Floreasca din Capitală.

”Vă mulţumim pentru gândurile bune pe care ni le trimiteţi şi pentru susţinerea pe care o simţim. Tata este pe mâini bune şi suntem alături de el întrutotul. Rugăm, însă presa să înţeleagă că acum nu vom da declaraţii de niciun fel şi să respecte această dorinţă în perioada următoare”, a spus Milena Cotabiţă.

Gabriel Cotabiţă, care s-a născut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova, este cântăreţ de muzică uşoară şi pop-rock, prezentator, producător muzical şi de televiziune. De asemenea, este solistul formaţiei VH2 şi a fost membru al cunoscutului grup rock Holograf, în anii 1980. Împreună cu Holograf a lansat, în anul 1984, albumul "Holograf 1".

Gabriel Cotabiţă a jucat în filmul muzical "În fiecare zi mi-e dor de tine", de Gheorghe Vitanidis, muzica fiind semnată de George Grigoriu şi Ionel Tudor. De asemenea, figurează pe coloana sonoră a peliculei "Rezervă la start", de Anghel Mora, muzica fiind compusă de Adrian Enescu.

De-a lungul carierei, Gabriel Cotabiţă a lansat mai multe albume, printre care "Formaţii rock 5" (cu formaţia Redivivus, album colectiv), "Holograf 1" (cu formaţia Holograf), "Noapte albastră", "Noi rămânem oameni", "Prima iubire şi ultima", "În fiecare zi mi-e dor de tine" (cu Marina Florea), "Prizoner", "Viaţa e un cazino", "Greatest Hits" (cu formaţia VH2), "Dacă n-ai iubi" (cu formaţia VH2), "Fărâme de tandreţe", "2" (cu formaţia VH2) şi "25 de ani de nopţi albastre - Best of Gabriel Cotabiţă".

Citește și: