Andreea Traicu
1491 vizualizări 2 mar 2016

Gabriel Oprea, fost ministru al Afacerilor Interne, a declarat miercuri, la ieşirea de la DNA, că îşi va demonstra nevinovăţia, precizând că nu a cerut "acea maşină", situaţia putând fi demonstrată şi confirmată de fostul şef al DIPI.

"În timpul mandatului meu la Ministerul de Interne, ca vicepremier şi ministru de interne, nu s-a achiziţionat doar o maşină ci peste cinci mii de maşini, în mod legal şi transparent. Aveau nevoie şi poliţiştii, poliţia de frontieră, jandarmii, pompierii şi alte structuri. Tot în anul 2015, sunt documente, se pot verifica, instiituţiile abilitate alea statului au identificat ameninţări la adresa conducerii Ministerului de Interne din anul 2015, un an complex din punct de vedere al securităţii interne, internaţionale. Sunt documente în acest sens", a spus Oprea.

În acest context, susţine fostul ministru, "DIPI a reînfiinţat o fostă unitate de pază a conducerii Ministerului de Interne, gen ACVILA.

"Au plecat, aşa cum am mai spus, de la zero şi, printre altele, au achiziţionat o maşină care este în acest dosar. Nu am cerut această maşină, se poate demonstra acest lucru. Şi fostul şef al DIPI a recunoscut că nu am cerut aşa ceva. Nu am făcut decât să mă supun regulilor de protecţie. Sunt nevinovat şi am sa îmi demonstrez nevinovăţia. Întotdeauna mi-am făcut datoria", a explicat Gabriel Oprea.

Procurorii DNA susţin că în perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosinţa exclusivă a autoturismului Audi A8.

Conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie, achiziţionarea autoturismului s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale care limitează astfel de investiţii din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situaţii legate de folosirea lor în activităţi de urmărire penală a infracţiunilor de corupţie.

Ca urmare a încălcării atribuţiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei, mai susţin procurorii.

Citește și: