Nicolae Oprea
69 vizualizări 11 sep 2019

„La începutul anului, Guvernul Românei, prin Ministerul de Finanţe, a tăiat bugetul Capitalei cu 30%. Din acel moment, am început să avem dificultăţi, privind achitarea tuturor facturilor şi în ceea ce priveşte energia termică, transportul, şantierele, am încercat să protejăm pe cât posibil spitalele. Ca atare, facturile curente, că nu sunt restante, ale RADET către ELCEN, vor fi achitate în măsura în care şi bugetul Capitalei va fi reabilitat de către Ministerul de Finanţe”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea.

Edilul mai spune că păstrează în permanenţă legătura pe acest subiect cu ministrul Finanţelor şi cu premierul.

„Ni s-a promis că în perioada următoare se va găsi o soluţie financiară, legală bineînţeles, prin care să ne revenim din punct de vedere bugetar. Nu este vorba de rea voinţă (...) Nu se pune problema ca bucureştenii să nu aibă apă caldă, acum, vara, şi apă caldă şi căldură pe timpul sezonului rece”, a precizat Firea.

Primarul general a mai declarat că solicită public autorităţilor guvernamentale să ia măsurile care se impun împotriva administratorului juduciar al ELCEN pe motiv că „ameninţă injust populaţia”, în ceea ce priveşte oprirea apei calde.

Citește și: