Firuta Flutur
6317 vizualizări 7 nov 2018

Obiectul de artă, respectiv o vază, oferit de primarul Gabriela Firea era învelit în două rânduri de hârtie, care acoperea o cutie din carton, urâtă, murdară şi lipită cu bucăţi de bandă adezivă.

"Întâlnirea de la primaria Madridului a fost gestionată de Ambasada României, a cărei conducere a fost mult mai preocupată de cenzurarea presei, decât de evitarea unor situaţii penibile de protocol precum aceasta. Şi asta nu e tot! Pare incredibil pentru o ţară europeană ca România, dar şeful de presă de la primăria Madridului a fost certat de conducerea ambasadei pentru că a chemat presa. (...) Bineînţeles că spaniolii nu s-au supărat pentru lipsa de tact a diplomaţilor români (purtători de valize diplomat), antrenaţi doar ca să smulgă telefoanele mobile din mâinile cetăţenilor. Vezi cazul încă nesoluţionat al fostului purtător de cuvinte al Ambasadei de la Madrid! Excesul de zel de pe vremea răposatului nu a dispărut, nici vechile apucături securiste, iar ambasada de la Madrid ne dovedeşte încă o dată că nu are nicio legătură cu spiritul european al transparenţei şi cu respectarea dreptului la libertatea de exprimare", a scris jurnalistul pe Facebook.

 

La finalul postării, acesta se întreabă retoric dacă chiar era nevoie de o delegaţie de 21 de oameni la semnarea unui simplu acord de colaborare.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, însoţită de o delegaţie de specialişti de la Primărie, a efectuat începând cu 5 noiembrie, o vizită oficială în capitala Spaniei, la Madrid, la invitaţia omologului său, Manuela Carmena Castrillo.

”Am semnat, la Madrid, Memorandumul de colaborare între oraşele-capitale Bucureşti şi Madrid, în domeniile infrastructură, smart city, educaţie, cultură şi turism. Madridul este un model de aplicare a conceptului “smart-city” ce poate fi implementat şi la Bucuresti. Considerăm că Spania este un model în plan european din punctul de vedere al modului de integrare a cetăţenilor, atât la nivel guvernamental, cât şi al societăţii.

Semnarea Memoradumului va contribui la consolidarea cadrului bilateral de cooperare, inclusiv în domeniul modernizării administraţiei publice locale. În Spania există o lege a capitalei care rezolvă cu succes o serie de incompatibilităţi şi incongruenţe ce intervin în relaţia dintre administraţia publică locală şi autoritatea centrală, de aceea găsesc oportun să preluăm acest model administrativ”, a scris Firea pe Facebook. 

 

Citește și: